Sánchez ofereix a Espanya com a resposta a l'escassetat de gas rus en el fòrum de Davos

Destaca que Espanya representa el 37% de la capacitat total de regasificació de la Unió Europea, i que amb Portugal alberga la meitat de l'emmagatzematge de gas natural liquat de la UE

Pedro Sánchez a Davos, Suïssa, en el Fòrum Econòmic Mundial
Pedro Sánchez a Davos, Suïssa, en el Fòrum Econòmic Mundial / Fernando Calvo (Moncloa)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, considera que el sud d'Europa, i Espanya en particular, tenen les capacitats necessàries per a pal·liar l'escassesa de subministrament de gas procedent de Rússia.

Sánchez ha ressaltat l'alternativa a aquesta manca de gas rus en una entrevista en la CNBC amb motiu de la seua participació en el Fòrum Econòmic Mundial de Davos.

Davant el problema per la retallada del gas rus, el president afirma que Espanya i el sud d'Europa "tindran l'oportunitat de donar una resposta a aquesta dependència energètica de l'energia fòssil de Rússia".

Sobre aquest tema, ha destacat que Espanya representa el 37% de la capacitat total de regasificació de la Unió Europea, i que juntament amb Portugal alberga al voltant de la meitat de l'emmagatzematge de gas natural liquat de la UE.

El cap de l'executiu ha assegurat que els fonaments de l'economia espanyola són forts, ha posat com a exemple que espera créixer un 4,3% en 2022 i ja hi ha 20 milions de persones treballant. No obstant això, ha reconegut els efectes adversos de la guerra a Ucraïna.

"Aquesta guerra -ha afegit- també ens ha donat una lliçó molt important, i és que les energies renovables, l'hidrogen, l'eficiència energètica, no sols són un gran aliat perquè els països i les economies afronten els esforços del canvi climàtic, sinó que en aquest escenari geopolític ens proporcionaran mitjans per a augmentar la resiliència i autonomia".

Reduir els preus als consumidors

Sánchez ha ressaltat així mateix que Madrid ha sigut una de les capitals que més ha parlat de la necessitat d'una actuació europea per a reduir els preus per als consumidors. En aquest sentit, ha recordat que juntament amb Portugal ha introduït un límit temporal en el preu del gas per a la generació d'electricitat i que el que està ocorrent és només el principi d'una gran reflexió que s'ha d'afrontar en l'àmbit europeu.

Sánchez ha posat l'accent en l'agenda de reformes que està impulsant a Espanya i en la importància del pla de recuperació i dels fons europeus per a afrontar les conseqüències econòmiques i socials de la guerra a Ucraïna.

També ha ratificat el compromís d'Espanya amb la consolidació fiscal, en el context de la qual va explicar que la previsió és que en 2025 hi haja un dèficit públic per davall del 3% i un deute públic inferior al 110%.

També et pot interessar

stats