Gazprom talla el subministrament de gas a Europa a través del gasoducte polonés Iamal

El govern rus ha prohibit a les 31 empreses energètiques estrangeres participar en el subministrament de gas rus

Gazprom talla el suministre de gas a Europa a través del gasoducte polac Yamal
Gazprom talla el suministre de gas a Europa a través del gasoducte polac Yamal / Shutterstock

El gegant energètic rus Gazprom ha anunciat aquest dijous que ja no podrà exportar gas a Europa per Polònia a través del gasoducte Iamal-Europa després que Moscou imposara sancions contra l'empresa propietària de la franja polonesa del gasoducte.

La companyia ha assegurat en un comunicat que l’amenaça de sancions implica la prohibició de l'ús d'aquest gasoducte, propietat d'Europol GAZ, per a transportar gas rus a través de Polònia.

Aquest mateix dijous, el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, feia públic que les 31 empreses energètiques estrangeres incloses en la llista de sancions de Moscou no podrien participar en els processos de subministrament de gas procedent de Rússia. "No tindrem cap interacció amb les companyies, estan simplement vetades", ha afirmat en la seua roda de premsa telefònica diària.

Es tracta de les 31 empreses incloses en una llista negra del govern rus en resposta a les sancions imposades per Occident per "l’operació militar especial" russa a Ucraïna. Entre les sancionades figuren companyies d'Alemanya, França i altres països europeus, així com dels Estats Units i Singapur.

També et pot interessar

stats