Directes
Ara en la televisió
ANIMALADES, UN MÓN BESTIAL
Ara en la ràdio
CADENA DE VALOR (reemissió)

El Saló Gurmets de Madrid compta amb la participació de 74 empreses valencianes

El principal esdeveniment europeu dedicat als productes agroalimentaris d'alta gamma i delicatessen té lloc des d'este dilluns fins dijous

Hi haurà exhibicions culinàries d'Alejandra Herrador i Emanuel Carlucci, del restaurant Atalaya (Alcossebre) i de Miguel Barrera (en la imatge), de Cal Paradís (Vall d'Alba) / X: @moltdegust_cv

Un total de 48 empreses de la Comunitat Valenciana participen amb la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca en la 37a edició del Saló Gurmets, el principal esdeveniment europeu dedicat als productes agroalimentaris d'alta gamma i delicatessen, que tindrà lloc a Madrid del 22 al 25 d'abril.

L'expositor de la Conselleria d'Agricultura, situat en el pavelló 6 d'IFEMA, compta amb una superfície de 519 metres quadrats i acull 48 de les 74 signatures de la Comunitat Valenciana que assisteixen a la fira.

El conseller José Luis Aguirre encapçalarà este dilluns la representació de la Generalitat en la jornada inaugural i visitarà el recinte. A més, mantindrà trobades amb els empresaris valencians presents en l'esdeveniment i expressarà el suport del govern valencià al sector agroalimentari.

Aguirre ha valorat l'aposta per la "qualitat diferenciada i la innovació" d'aquestes empreses en un sector "cada vegada més competitiu i globalitzat".

55.000 productes i més de 100.000 visitants

A més, ha afegit que l'assistència a Gurmets suposa "una oportunitat de negoci per al sector", que mostra els seus productes de delicatessen en un fòrum que reuneix més de 55.000 productes i més de 100.000 visitants de tot el món i que compta amb un volum de negoci estimat pròxim als 200 milions d'euros.

Entre les empreses expositores que es donen cita a l'estand de la conselleria es troben productors i comercialitzadors d'oli d'oliva verge extra, vi i begudes espirituoses, productors de mel, tòfona, fruita seca i espècies, productors ecològics i productors de figures de qualitat diferenciada com l'arròs de València, el torró de Xixona o la xufa de València.

Exhibicions culinàries

Durant els dies de l'esdeveniment, la Conselleria d'Agricultura comptarà amb la col·laboració dels centres de turisme per a dur a terme showcookings amb els productes exposats per les empreses participants en l'estand de la Comunitat Valenciana.

Així, els cuiners del Centre de Turisme de Dénia i l'Exquisit Mediterrani, Vicent Simó i María José Peiró, prepararan als visitants degustacions de plats típicament valencians, com a paelles, fideuà, arrossos melosos i altres plats d'alta cuina.

A més, hi haurà exhibicions culinàries que faran dos restaurants castellonencs amb estrela Michelin, concretament el restaurant Atalaya d'Alcossebre (Baix Maestrat) i el restaurant Cal Paradís de la Vall d'Alba (Plana Alta).

Gastronomia