El salari mitjà valencià creix fins als 1.500 euros, però el poder de compra continua en caiguda

Un informe d’Adecco registra un augment en la creació d’empreses i la disminució de les vagues.

Estudiants de cuina, en una imatge d'arxiu
Estudiants de cuina, en una imatge d'arxiu / @gvaeducacio

El salari mitjà a la Comunitat Valenciana acumula quatre trimestres seguits de creixement. En el segon trimestre de l'any arriba fins als 1.519 euros mensuals, després de créixer un 2,5% i marcar un màxim sense precedents al territori valencià, segons dades de l’empresa temporal Adecco. Les xifres assenyalen que el salari mitjà en el conjunt d’Espanya és lleugerament superior, amb 1.674 euros. Tot i això, la valenciana és una de les deu autonomies que fa un any patiren pèrdues en el poder de compra, xifres que continuen en caiguda amb un 0,6% de pèrdues.

L’estudi assenyala que un 65,8% de les persones aturades a les comarques valencianes cobra prestació per desocupació, però el 31,8% del total no tenen treball des de fa almenys dos anys. Malgrat la reducció de 4,5 punts percentuals, continua sent un problema si s’observa que un de cada quatre aturats de llarga durada de la Unió Europea resideix a Espanya. A més, a la regió estudien i treballen al mateix temps el 14,4% dels ocupats, la tercera major proporció autonòmica i el major registre de la variable en cinc anys.

Quant a la sinistralitat laboral, l’estudi alerta que porta creixent 23 trimestres consecutius. Actualment es registren 60 accidents per cada 10.000 persones treballadores, enfront dels 68 de mitjana a Espanya.

Augmenta la creació d’empreses i disminueixen les vagues

La Comunitat Valenciana és la setena autonomia amb el major parc empresarial del país, amb 30,2 empreses per cada mil habitants, la qual cosa suposa un lleuger increment interanual del 0,9%. I al contrari del que succeeix en la majoria de les autonomies, el nombre de vagues disminueix: ara es registren a la regió 10,2 conflictes cada 100.000 empreses, la qual cosa la converteix en la quarta comunitat amb menys conflictes.

També et pot interessar

stats