La restauració supera aquest Nadal la facturació prepandèmica malgrat la inflació

Segons Hosbec, en Nadal i Reis l'ocupació dels hotels ha fregat el 75%, mentre que la nit de Cap d'Any s'ha arribat al 90%

Els bars han estat plens aquest hivern
Els bars han estat plens aquest hivern / À Punt NTC

Bones notícies per al sector de la restauració. La facturació d'aquest Nadal ha obtingut xifres "molt positives" en els dies importants com Nadal, Reis, i sobretot, Cap d'Any, millorant inclús les de 2019, abans de la pandèmia.

Així ho ha confirmat Francisco Sanmiguel, tresorer de la Confederació d'Hostalers de la Comunitat Valenciana (Conhostur), qui s'ha mostrat molt satisfet "malgrat la inflació dels costos energètics i de la matèria primera". El fet que enguany el Dia dels Reis haja coincidit divendres, amb tot el cap de setmana per davant, ha sigut clau en el nombre de reserves als restaurants en la recta final de les vacances.

César Anca, president de l'Associació de Restaurants d'Alacant (ARA), també coincideix en la bona facturació que deixa la temporada de Nadal amb un "15-20% més que el 2019", però amb rendibilitat inferior a causa de les pujades de preu de matèries primeres, la llum i el gas.

Anca també ha notat un canvi de tendència en els clients i és que les celebracions dels dies com la nit de Nadal o la nit de Cap d'Any comencen a fer-se en major mesura als restaurants i durant el dia, dinant, en lloc de la nit. Respecte a les despeses, després de dos anys amb restriccions, la gent "no ha mirat massa la butxaca" i ha eixit a gaudir al màxim.

Més del 90% d'ocupació hotelera en la nit de Cap d'Any a Benidorm i València

Pel que fa a l'ocupació hotelera, Federico Fuster, president d'Hosbec, també es troba molt satisfet malgrat que "l'hivern sempre és complicat". En aquest sentit, ha destacat la Costa Blanca, zona que depén especialment del turisme estranger i sobretot del britànic, "que encara està patint més que nosaltres les conseqüències de la situació econòmica".

A pesar d'açò, l'oratge ha acompanyat i, tot i que els hotels no han arribat a les dades de Nadal del 2019 enguany, se situen en el 70-75% de l'ocupació. Posa l'accent, això sí, en les xifres de Cap d'Any, les quals han superat el 90% de l'ocupació a Benidorm (Marina Baixa) o València; el 85%, a Alacant o el 75%, a Castelló de la Plana.

Respecte a la reserva dels allotjaments, Fuster explica que les estades han sigut més curtes, coincidint amb el fet que les festes han caigut en cap de setmana i que, encara que els costos han pujat, aquest increment no s'ha vist reflectit al 100% en el preu final que ha pagat el client.

També et pot interessar

stats