La inflació espanyola al desembre va ser la més baixa de l’eurozona

El president Sánchez considera que les dades són possibles gràcies a la “política útil” del seu gabinet per a afavorir les famílies i les empreses

La secció de fruiteria d'un supermercat
Imatge d'arxiu de la secció de fruiteria d'un supermercat / Europa Press

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha valorat aquest divendres les dades que aquest divendres ha publicat l'oficina d'estadística europea, que confirma que la inflació interanual d'Espanya es va situar al desembre en el 5,6%, la més baixa de l'eurozona. El president ha assegurat que aquests números són gràcies a la "política útil" del seu gabinet per a protegir els ciutadans i pal·liar la inflació: "Les mesures aplicades funcionen".

"Espanya lidera la baixada de la inflació en l'eurozona el 2022. Les dades confirmen que les mesures aplicades funcionen per a les famílies i les empreses espanyoles. Política útil", ha escrit el cap de l'executiu en el seu compte de Twitter, on ha adjuntat l'estadística publicada aquest divendres per Eurostat.

L'oficina d’estadística europea ha confirmat que Espanya va continuar sent en l'últim mes del 2022 el soci de la moneda comuna amb menor inflació, tenint en compte la taxa de l'IPC harmonitzat que Eurostat utilitza perquè les dades dels països de l'eurozona siguen comparables.

Al desembre, la inflació interanual de l'eurozona va caure nou dècimes, fins al 9,2%, en comparació amb el 10,1% registrat al novembre, mes en què la inflació a Espanya estava en el 6,7%. Després d'Espanya (5,6%), la taxa harmonitzada més baixa va ser la de Luxemburg (6,2%), seguida de França (6,7%), Malta (7,3%), Grècia i Xipre (7,6%), i Irlanda (8,2%).

També et pot interessar

stats