El turisme estranger es reactiva i la xifra de despesa ja supera la d'abans de la pandèmia

Set milions i mig de turistes van arribar a la Comunitat Valenciana fins a octubre, xifra que representa el 89% dels registrats en el mateix període del 2019

Aeroport Alacant-Elx Miguel Hernández
Aeroport Alacant-Elx Miguel Hernández / RAÚL URBINA

El turisme estranger es reactiva a la Comunitat Valenciana i la xifra de despesa que hi deixa ja supera la d'abans de la pandèmia: 8.901 milions, un 5% més que la registrada el 2019.

Els turistes estrangers que han visitat la Comunitat Valenciana se situen en 7.572.149 fins al mes d'octubre, xifra que suposa el 89% dels registrats en el mateix període del 2019, segons les últimes dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

“Es tracta d'unes dades molt positives que evidencien que la Comunitat Valenciana continua sent una destinació atractiva i que la demanda s'està reactivant. Darrere de tot això, en part, està l'esforç de tot el sector i del Consell per a oferir un producte i uns serveis de qualitat, per a millorar les infraestructures, per a diversificar l'oferta i per a promoure el territori com a destinació”, ha assenyalat el director general de Turisme, Herick Campos.

En aquest sentit, Campos ha destacat que tan importants són les xifres de visitants, com les de la despesa turística realitzada. La recuperació del sector del turisme: “no passa només per remuntar el nombre de persones que ens visiten, sinó que també era necessària una millora de la rendibilitat, actualment molt compromesa per la conjuntura econòmica internacional derivada de l'augment de costos que, en gran manera, ha arribat a conseqüència de la guerra a Ucraïna”.

Vint milions de passatgers d'avió

Els passatgers de vols arribats a algun dels tres aeroports de la Comunitat Valenciana van arribar a 20 milions des de gener fins a novembre, xifra que suposa el 90% dels registrats els mateixos mesos del 2019, tenint en compte les dades d'AENA, que registra el trànsit de l'aeroport de València i del d'Alacant-Elx Miguel Hernández, i les dades pròpies de l'aeroport de Castelló.

Herick Camos ha destacat que l'aeroport de Castelló ha obert una nova ruta aèria que cobreix el trajecte Castelló-Roma, que amplia la seua oferta amb un dels principals aeroports d'Europa, com és el de Fiumicino.

L'aeroport de Castelló ha operat enguany amb 10 línies, set internacionals i tres espanyoles. Això representa “el major nombre de rutes regulars de la història de l'aeroport, un fet que repercuteix directament en la promoció de la Comunitat Valenciana com a destinació”, segons ha indicat el director general.

També et pot interessar