La regulació del mercat de les criptomonedes, a debat a València

Experts de diversos sectors s’han reunit per a parlar sobre quines accions s’han de prendre per a donar seguretat als inversors

La regulació del mercat de les criptomonedes, a debat a València

Creix la desconfiança en el món de les criptomonedes, després de la fallida d'una de les principals plataformes de compravenda i la caiguda en cadena del valor del bitcoin i altres monedes. La volatilitat i el risc sempre acompanyen les inversions en el mercat financer, però en aquest cas, el risc és molt més gran per la falta de control.

“Estem acostumats en el nostre sistema financer tradicional a treballar amb entitats regulades, que compleixen determinats requisits, obligacions de control i gestió de riscos. I això, hui dia no està ocorrent en l’ecosistema cripto”, explica el responsable de Blockchain i actituds digitals de Deloitte a Espanya, Carlos Navarro. 

Nova York prohibirà la mineria de criptomonedes, que és com es coneix la fabricació de monedes digitals. És la primera regulació als Estats Units, que fan per l'impacte mediambiental i l'alt consum d'energia que suposa. 

Falta regulació

Aquest dijous, experts de diversos sectors s’han reunit a València per a debatre sobre quines accions prendre per a regular el mercat. “Falta un marc regulatori que establisca les regles del joc”, assegura Sergio Gorjón, responsable de la Unitat de Nous Productes del Banc d’Espanya. 

La regulació donaria protecció i seguretat als que compren aquestes monedes, però això no les convertirà en un mitjà de pagament oficial. Això sí, quan es pose en marxa la legislació, qui invertisca en aquestes monedes virtuals tindrà garanties. 

També et pot interessar

stats