La plataforma de criptomonedes Genesis busca fons per a evitar la fallida

Tot el sector dels criptoactius s'ha vist colpejat pel col·lapse de FTX, que fa dues setmanes es va declarar en bancarrota

La plataforma de criptomonedes Genesis
La plataforma de criptomonedes Genesis / T. Schneider (Shutterstock)

La plataforma de criptomonedes Genesis està tractant, fins ara sense èxit, d'obtenir una injecció de fons per a la unitat de préstecs i evitar així una possible fallida després del recent col·lapse de FTX, un dels grans d'aquest sector.

Genesis fa dies que tracta de recaptar almenys 1.000 milions de dòlars i està advertint ja als potencials inversors que podria haver de recórrer a la fallida si aquests esforços no arriben a bon port, segons ha informat Bloomberg. Entre altres, la firma ha estat en converses amb l'intercanvi de criptomonedes Binance, que hauria optat per no invertir-hi, i amb el fons d'inversions Apollo Global Management.

La setmana passada, Genesis ja va suspendre temporalment la iniciació i amortització de préstecs en la unitat creditícia, Genesis Global Capital, i va congelar les retirades de fons per una falta de liquiditat agreujada per la caiguda de FTX, per la crisi de la qual es va veure afectada directament.

Genesis Global Capital té una base de clients institucional i al final del setembre tenia préstecs en actiu per valor de 2.800 milions de dòlars, d'acord amb els informes de la pàgina web.

Pràcticament tot el sector dels criptoactius s'ha vist colpejat per la fallida de FTX, una de les plataformes de més èxit en aquest àmbit i que va arribar a estar valorada en uns 32.000 milions de dòlars.

Dimarts, la nova gerència que està pilotant la signatura durant el procés de fallida té previst comparéixer davant el tribunal de l'estat de Delaware (els EUA), que s'encarrega del cas, per a donar compte de la situació i demanar autorització per a prendre certes mesures.

També et pot interessar

stats