Raúl Morales, portaveu de Faconauto: "Cal un govern a Espanya al més prompte possible"

El portaveu de la patronal de concessionaris de cotxe assegura que la incertesa política està afectant negativament el sector de l'automòbil.

Raúl Morales, portaveu de Faconauto: \"Cal un govern a Espanya al més prompte possible\"
Raúl Morales, portaveu de Faconauto: "Cal un govern a Espanya al més prompte possible"

Valoren positivament la reunió mantinguda amb Pedro Sánchez, a qui han traslladat la necessitat d'arribar a un acord per a evitar la convocatòria d’eleccions. "Cal un govern a Espanya al més prompte possible", ha assenyalat en Les notícies del matí Raúl Morales, portaveu de Faconauto, la patronal dels concessionaris de cotxes. Segons ha indicat, "hi ha assumptes que cal tractar", com ara la renovació del parc automobilístic o la regulació de les relacions entre marques i concessionaris.

"És indubtable que la situació política està afectant la venda de cotxes; s'han de prendre mesures que aclarisquen l'horitzó". En aquest sentit, el portaveu de Faconauto ha aplaudit el pla estratègic de suport a l'automoció presentat en la última part de la legislatura, una antiga reivindicació del sector. "Ara el que falta és posar-lo en marxa en aquesta pròxima legislatura", ha afegit.

Així mateix, ha urgit a prendre mesures per a aprovar els canvis necessaris que permeten que Espanya puge al tren tecnològic en la transició cap als motors híbrids i elèctrics. "Anem amb retard", ha assegurat Raúl Morales. Per a canviar la situació, diu que cal més desenvolupament tecnològic i democratització. Per això, ha convidat les administracions a fer polítiques "més ambicioses" que permeten que el cotxe elèctric siga una realitat a Espanya, com ara augmentar la dotació pressupostària.

També et pot interessar

stats