Puig i Maroto confien en el mercat britànic per a la recuperació del sector turístic el 2022

El cap del Consell destaca que la presència valenciana a Fitur ha passat d'estar marcada per "les vanitats" a centrar-se en el negoci

Maroto, Puig i Mazón, en l'estand de la Comunutat Valenciana a Fitur
Maroto, Puig i Mazón, en l'estand de la Comunutat Valenciana a Fitur / Twitter: @generalitat

Dia gran de la Comunitat Valenciana a la fira internacional de turisme Fitur, a Madrid, que ha rebut al seu estand la ministra de Turisme, Reyes Maroto, acompanyada pel president de la Generalitat, Ximo Puig. El cap del Consell ha afirmat que la presència valenciana en Fitur ha passat d'estar marcada per "les vanitats" que era abans a centrar-se en l'objectiu professional i empresarial.

Puig ha recalcat que el protagonisme en la fira és de les empreses en la seua labor per a la captació de nous clients. Així, per a aconseguir les "xifres extraordinàries de 2019", ha dit que estan les diferents destinacions turístiques i les institucions, però sempre amb suport de les empreses.

"Però depén de contindre a la pandèmia, que ara està en un procés d'estabilització i cal tindre tota la prudència. No es poden alçar els braços", ha advertit. Puig ha apostat per impulsar la tornada a la normalitat combatent al virus mitjançant la vacunació.

La ministra de Turisme, Reyes Maroto, ha qualificat d'"una molt bona notícia" per a Espanya l'anunci del Regne Unit que es planteja la possibilitat de relaxar les restriccions imposades el marc de la pandèmia. La ministra ha incidit que el britànic "és el principal mercat emissor" de turistes a Espanya i que "serà clau" per a la recuperació del sector turístic el 2022.

Per al president valencià, "tot el que signifique recuperar al turisme britànic serà bo per a la Comunitat Valenciana". Així, Puig ha posat de manifest que el Regne Unit suposa un de cada tres turistes al territori valencià, especialment a la Costa Blanca.

Alacant presenta l'etapa de la Vuelta a Espanya

El president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, ha presentat aquest dijous a l'estand de la Costa Blanca en Fitur l'etapa número 10 de la volta ciclista a Espanya 2022, un esdeveniment que deixarà un impacte d'un milió d'euros.

En concret, aquesta etapa, que se celebrarà el 30 d'agost, serà una contrarellotge de 31,1 quilòmetres i tindrà la Costa Blanca com a escenari, començant a Elx i finalitzant a la ciutat d'Alacant.

També et pot interessar

stats