Puig defén que el port de València compatibilitze creixement i sostenibilitat arran de les crítiques d'Oltra

El cap del Consell espera que no hi haja vaga de transportistes per Nadal i nega problemes "greus" de desproveïment

El president de la Generalitat, Ximo Puig i el de l'Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez, en una imatge d'arxiu
El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el de l'Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez, en una imatge d'arxiu / Efe

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reafirmat aquest dimarts que el port de València i la resta d'infraestructures han de fer compatible el creixement econòmic amb la sostenibilitat ambiental, després de les crítiques recents de la vicepresidenta portaveu del Consell, Mónica Oltra.

"Això és el futur, no hi ha marxa arrere ni tenim un planeta B", ha dit en un desdejuni informatiu d'RTVE sobre les declaracions de la també líder de Compromís aquest diumenge en la clausura de l'assemblea dels comuns a Barcelona, on va dir que ampliar Valenciaport o l'aeroport del Prat suposen "un menyspreu a la vida".

Puig, també líder del PSPV, ha recordat que el de València és el port del Mediterrani amb més trànsit de contenidors i per això és "fonamental" per a mantindre el nivell d'exportacions de la Comunitat Valenciana. "De l'anterior crisi vam eixir gràcies a les exportacions i al turisme, ara es tracta que aquesta vegada n'isquem a través de la innovació i la millora de la qualitat", ha defés.

Però ha reconegut que és necessari "un plantejament que faça absolutament compatible la sostenibilitat amb el creixement", adaptant l'economia als límits mediambientals i així "garantir els dos vectors".

Accelera les energies renovables

En aquesta línia, preguntat per la crisi energètica i pel debat al voltant del tancament de les centrals nuclears, Puig ha sostingut que "com a tal no està plantejat" a la Comunitat Valenciana perquè "hi ha un full de ruta per al tancament de Cofrents i no se n'està plantejant l'ampliació".

Al marge de les nuclears, sí que ha advocat per "accelerar al màxim" la instal·lació d'energies renovables i així aconseguir la neutralitat d'emissions contaminants que "és exigible" i que la Generalitat vol "propiciar".

Vaga dels transportistes

De cara a Nadal, davant els problemes de desproveïment i la vaga anunciada pels transportistes valencians, Puig ha afirmat que "seria bo que no es produïra" i se solucionara el conflicte, i ha recordat que hi ha una negociació en marxa d'àmbit nacional amb el govern.

"En aquest moment no tenim cap problema greu de desproveïment", ha recalcat, i ha reconegut que hi ha tensions en el comerç mundial i un augment del preu dels nolis. Això últim sí que ha assegurat que el "preocupa molt" per a sectors clau de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats