El govern espanyol busca un acord que evite la vaga dels transportistes prevista entre el 20 i el 22 de desembre

El sector ha convocat un tancament patronal a les portes de Nadal per les males condicions laborals que pateixen i davant l'encariment del combustible

Diversos camions cirulant per una carretera
Diversos camions circulant per una carretera / Alberto Ortega (Europa Press)

El Ministeri de Transport té previst reunir-se aquest divendres amb el sector del transport per a continuar buscant una solució a les seues reivindicacions i amb la finalitat d'evitar el tancament patronal decretat per les empreses per a tres dies de desembre.

La secretària d'Estat de Transports, Isabel Pardo de Vera, ha avançat en el II Observatori de la Mobilitat d'El Español que ja es plantegen diferents possibilitats des del govern per a reduir, en concret, l'impacte de l'increment dels combustibles en el sector.

Mentrestant, la vaga suma forces i els transportistes es mostren escèptics davant d'un acord. La Federació Valenciana d'Empresaris del Transport i la Logística (FVET) es va sumar aquest dijous a la mobilització. I des de Gijón, el president de la Confederació Espanyola de Transport de Mercaderies (CETM), Ovidio de la Roza, ha recordat els motius de la vaga i ha dubtat que aquesta es puga parar.

Els transportistes, que desitgen millors condicions de treball i l'adopció de mesures davant els disparats costos, només veuen com a solució a les parades que el govern espanyol els convença de l'avanç “de manera satisfactòria” en els punts que fa anys que plantegen.

Una reivindicació de deu punts

Les reivindicacions es resumeixen en deu punts, entre els quals hi ha l'oposició a acceptar que els conductors facen faenes de càrrega i descàrrega, posar fi a les llargues esperes en factories o mesures davant els costos del gasoil.

També et pot interessar

stats