Puig anuncia un pla valencià per a fer front a la crisi energètica

El Consell pretén accelerar la producció d'energia alternativa i afavorir també l'estalvi

L'energia eòlica és un dels motors de la indústria danesa
Energia eòlica / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat un pla valencià per fer front a la crisi energètica. El pla pretén accelerar la instal·lació d'energies renovables (bàsicament eòlica i fotovoltaica), ha detallat. "Necessitem augmentar la nostra participació en la producció", ha remarcat.

La Generalitat pretén potenciar l'autoconsum, les comunitats locals energètiques i les plantes amb més dimensió. El president ha dit que un segon pilar d'aquest pla es dirigeix a les mesures d'estalvi d'energia.

La gigafactoria de Volkswagen a Sagunt

D'altra banda, Puig ha defensat el paper del Govern d'Espanya durant les negociacions perquè la gigafactoria de bateries s'instal·lara a Sagunt. Un paper, ha remarcat, "totalment respectuós".

"A partir d'ara el Govern d'Espanya està totalment compromés amb el corredor mediterrani i amb totes les infraestructures que caldrà tirar avant", ha remarcat durant la roda de premsa posterior a la Mesa Interdepartamental per a la prevenció i actuació contra la covid-19.

"La Comunitat Valenciana ha estat on havia d'estar i hi seguirà estant. Generant confiança i credibilitat per tal que les inversions vinguen a aquesta terra, generar ocupació i benestar", ha dit preguntat per possibles crítiques des de Catalunya a la decisió de Volkswagen.

D'altra banda, Puig ha defensat la seua confiança en Ford Almussafes i ha deixat clar que és la més competitiva i té capacitat per fabricar cotxes elèctrics. El president, en tot cas, ha dit que no vol anar més enllà del suport a la factoria perquè, ha insistit, "són decisions empresarials".

També ha dit que l'aliança valenciana de bateries continua vigent. Puig creu que tot són sinergies que sumen i que poden ajudar a avançar la Comunitat Valenciana en el camí de la nova generació industrial basada en l'electrificació.

També et pot interessar

stats