Puig anuncia l'activació immediata de 50 milions per al sector tauleller una vegada reba l'aval de la UE

El president avança que el Consell autoritzarà tres projectes fotovoltaics a Montanejos, Sant Mateu i Borriana, amb els quals s'augmentarà en 13,3 megawatts la potència instal·lada a Castelló

Treballadora d'una empresa del sector tauleller
Treballadora d'una empresa del sector tauleller / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat l'activació immediata de 50 milions d'euros del Pla Reactiva per a fer viable la transició energètica del sector tauleller concentrat a la província de Castelló.

Seran aprovats pel ple del Consell quan la Comissió Europea autoritze el marc general que permeta la concessió d'ajudes a les empreses que depenen del gas. Així ho ha manifestat durant la seua intervenció en el lliurament dels premis Empresa de l'Any del periòdic Mediterráneo.

Puig ha explicat que s'espera que la Unió Europea aprove aquesta mateixa setmana o la pròxima el "marc paraigua" que farà possible destinar ajudes públiques al sector tauleller per a fer viable i competitiva la seua transició energètica. D'aquesta manera, el Consell podrà aprovar les ajudes en el següent ple.

El cap del Consell també ha mostrat el suport a altres iniciatives dirigides a la descarbonització, com els projectes d'hidrogen verd presentats al Perte, les accions per a reduir barreres en mercats rellevants com l'Aràbia Saudita, i l'acceleració de la transició a les energies renovables.

Tres projectes fotovoltaics a Montanejos, Sant Mateu i Borriana

En aquest sentit, ha anunciat que en els pròxims dies el Consell autoritzarà tres projectes fotovoltaics a Montanejos, Sant Mateu i Borriana, amb els quals s'augmentarà en 13,3 megawatts la potència instal·lada a Castelló.

Noves rutes d'avió de Castelló a Madrid i a Dublín

També ha anunciat que el primer vol a Madrid per a connectar Castelló amb vols internacionals es farà abans de l'1 de novembre, així com l'obertura d'una nova ruta a Dublín que operarà a partir de tardor i que es convertirà en la desena connexió de l'aeroport.

Més de 40.000 empreses a Castelló, una per cada 14 habitants

D'altra banda, ha assenyalat que malgrat l'actual situació econòmica, la província de Castelló "compta amb 40.620 empreses, una empresa per cada 14 ciutadans, lidera les exportacions, ha experimentat un creixement de l'ocupació del 5%, i destaca com el territori on la indústria aporta més riquesa".

També et pot interessar

stats