Les taulelleres afirmen que les ajudes del govern es queden curtes i reclamen limitar el preu del gas

Reivindiquen més mesures per a pal·liar l’increment dels costos a llarg termini

Les empreses taulelleres podrien veure's perjudicades per la situació entre Ucraïna i Rússia
Les empreses taulelleres demanen més ajudes per a pal·liar els sobrecostos que pateixen / À Punt NTC

Les taulelleres continuen reivindicant més mesures per a abaratir el preu de les energies que necessiten per als seus productes. A pesar del paquet de mesures aprovat aquests dimarts pel govern espanyol per a pal·liar l’impacte dels subministraments energètics, les empreses taulelleres, moltes radicades a la Plana, consideren que aquestes mesures es queden curtes i reclamen una limitació del preu del gas per a donar una solució real a l'increment de costos que estan patint en els últims mesos.

En aquest sentit, les indústries taulelleres creuen que les iniciatives impulsades fins ara pel govern no donen una resposta a la principal demanda del sector tauleller, que és limitar el preu del gas.

El pla del govern espanyol estableix ajudes directes als sectors gasointensius, entre ells, la indústria taulellera, però no donen una resposta a la principal demanda del sector tauleller que és limitar el preu del gas.

Cal recordar que les mesures que repercuteixen sobre el sector ceràmic també incideixen en altres indústries estretament vinculades a aquestes, com són les dels esmalts i les frites, que també s'han unit a les reivindicacions de les taulelleres.

L’abaratiment del gas tardarà a veure’s. És un assumpte que s'abordarà dins de l'estratègia que tiraran avant de manera conjunta Espanya i Portugal per a configurar el mercat majorista de l'electricitat, que ha de ser aprovada per la Comissió Europea i que entraria en vigor d'ací a un mes.

Suprimir l'impost d'hidrocarburs

A més, des d’aquest sector clau en algunes comarques de Castelló incideixen en què són mesures excepcionals i que no resolen el problema dels costos amb què es troben les empreses a llarg termini.

Les empreses del sector ceràmic reclamen eliminar l’impost d’hidrocarburs o la reducció dels peatges del gas com a alternatives per a frenar els sobrecostos que estan acusant en els últims mesos. 

Més d'un 40% dels treballadors de producció estan en ERTO

El sector ha advertit que aquesta realitat pot tindre impacte en el treball. En matèria laboral, el número d'ERTO presentats per empreses taulelleres des de l'1 de desembre fins a 25 de març en el sector aconsegueix els 27 expedients amb un total de 3.930 empleats afectats.

El sector en el seu conjunt dona faena a més de 17.000 persones, i "si estimem que els ERTO afecten principalment els treballadors de la línia, i que aquests representen, aproximadament, el 60% de la plantilla, en aquests moments, sectorialment estaríem parlant de més d'un 40% dels treballadors de producció afectats pels ERTO", han assenyalat Ascer.

La patronal considera, per això, "absolutament lamentable la clàusula de prohibició general d'acomiadar per causes objectives relacionades amb la invasió d'Ucraïna que s'imposa a tota aquella empresa que recórrega a un ERTO per a tractar de sobreviure a la crisi" i han assegurat que "la conseqüència més probable serà que les empreses recórreguen directament als acomiadaments".

També et pot interessar

stats