Puig anuncia un decret per a frenar l'emergència energètica

El cap del Consell ha demanat una resposta unitària d'Europa per a parar la crisi de preus, que posa en risc tota la indústria

El president de la Generalitat, Ximo Puig, en reunió amb els agents socials
El president de la Generalitat, Ximo Puig, reunit amb els agents socials / Rober Solsona
14 de març 2022 - 16:29

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que el ple del govern valencià aprovarà la setmana vinent un decret llei per a desburocratitzar la instal·lació d'energies renovables. "Estem en una situació d'emergència energètica", ha advertit. Així mateix, ha exigit una resposta unitària d'Europa per a "parar una crisi de preus que posa en risc tota la indústria", ha afegit.

Així ho ha traslladat després d'una reunió amb els sindicats CCOO PV i UGT-PV i la patronal autonòmica CEV, per a valorar l'impacte de la crisi energètica en l'economia valenciana. Els agents socials han acordat que arreplgaran dades sobre l'impacte de l'escalada de preus en els sectors econòmics valencians.

El president de la CEV, Salvador Navarro, ha recordat l'impacte del preu del gas en sectors valencians com el taulell o el ciment. Ha coincidit que l'objectiu és contindre "al màxim" el cost del gas, l'electricitat o el combustible i en què la UE ha de "prendre decisions" i fixar una posició única en la reunió que tindrà lloc a final de mes.

Intervenció del preu de l’energia

Puig ha demanat accelerar l'aplicació dels fons europeus de recuperació per agilitzar la instal·lació d'energies renovables. El cap del Consell ha reiterat que "aquest partit es juga a Europa", on creu que s'ha d'intervindre el preu de l'energia.

En aquest procés ha posat en valor la importància del diàleg social i dels acords aconseguits aquest diumenge en la conferència de presidents autonòmics, amb la finalitat de frenar aquesta escalada de preus energètics "absolutament disparats". També ha avançat que els consellers d'Hisenda i Economia, Vicent Soler i Rafa Climent, exposaran la posició valenciana en una pròxima conferència estatal sobre aquest tema.

També et pot interessar

stats