Els productors de Requena, “indignats” pel recurs del Consell Regulador contra la sentència que avala el terme

Els viticultors valencians asseguren que impugnant la decisió judicial, l’organisme atempta contra els seus interessos, que també són associats

Requena lluita per la denominació Cava de Requena
El recurs de la sentència no ha caigut bé entre els viticultors valencians, que també integren l'organisme / À Punt NTC

"Sorpresa i indignació". Així se senten els productors de cava de Requena després que el Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida (DOP) Cava haja recorregut contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid que avala l'ús del terme Requena per a denominar la zona de producció de cava situada en aquest municipi.

L'Associació d'Elaboradors de Cava de Requena assegura que és "trist i descoratjador veure com contínuament es menyspreen i es desatenen les necessitats dels cellers valencians adscrits a la Denominació d’Origen Protegida Cava per part del seu Consell Regulador".

Els productors de cava han demanat, una vegada més, al Consell Regulador de la DOP Cava que acate la decisió judicial que permet utilitzar el terme Requena per a identificar el cava que es fa als cellers d’aquesta població.

El dia 18, per majoria del ple del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida Cava, va decidir recórrer contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid de 30 de novembre, que donava llum verda al terme Requena.

"Amb la interposició del recurs (decisió aprovada tot i el vot en contra del representant dels viticultors de Requena i amb l'opinió desfavorable de la Conselleria d'Agricultura, també presents en aquest ple), la DOP Cava va directament en contra dels interessos d'una part important dels seus associats (els viticultors i productors del terme de Requena), una cosa inèdita en aquesta mena d'organismes reguladors", retrauen des de l'associació valenciana.

Així mateix, diuen que no saben els motius que han espentat el ple de la DOP Cava a recórrer la sentència de novembre, "més encara quan el TSJ de Madrid es mostra tan clar i rotund quant a l'absència de confusió entre cava elaborat a "Requena" i vins de la DOP Utiel-Requena i la convivència "pacífica" dels dos productes en els últims quaranta anys, sense que s'hi haja constatat fins hui la més mínima confusió per part del consumidor entre els dos productes".

Així mateix, els elaboradors de cava de Requena han manifestat el seu "estupor" per haver arribat a aquest punt.

"Encara que des d'altres estaments es vulga fer veure contínuament que el terme de Requena s'han apuntat a última hora al món del cava, l'única cosa certa i constatable és que a Requena ja s'elaborava cava el 1982, quatre anys abans que nasquera la Denominació d'Origen Cava, que ja en aquell moment va intentar, sense èxit, deixar fora dels seus territoris el terme municipal de Requena", defensen.

També et pot interessar

stats