Batalla oberta pel nom del cava de Requena

La Conselleria d’Agricultura ha recorregut contra el nom Altos de Levante perquè no identifica la zona.

VÍDEO | Batalla oberta pel nom del cava de Requena

Continua la batalla pel nom del cava de Requena. El famós cava d’aquesta localitat entra en un laberint sense fi pel seu nom, després de 38 anys de producció.

La primera opció, Altos de Levante, que en principi tenia el vistiplau del sector, ha alçat un gran rebombori. Fins i tot la Conselleria d'Agricultura ha recorregut davant del Ministeri una decisió a què també dona suport el Consell Valencià de Cultura per motius “geogràfics, culturals i històrics”.

La Conselleria d'Agricultura, de fet, considera que Altos de Levante no identifica la zona. A Requena, d’altra banda, el sector vol ara que el nom del poble aparega en la nova denominació, una opció que també serà complicada.

La denominació d’Utiel-Requena no s’hi oposa, però resulta complicat perquè a les altres tres subzones d’Espanya han evitat noms que coincidisquen amb denominacions d'origen vitivinícoles per a evitar confusions i possibles demandes judicials.

A la fi, la decisió recaurà en el Consell Regulador de Cava, l’organisme encarregat d’aprovar el nou nom que consensuen els elaboradors de Requena perquè després l’aprove Brussel·les.

També et pot interessar

stats