Principi d’acord entre la patronal i els sindicats per a pujar els salaris de l’hostaleria un 3,5%

Afectarà 40.000 treballadors de bars i restaurants que hi treballen a la Comunitat Valenciana

Un cambrer serveix begudes en una terrassa en la plaça de la Verge de València en una imatge d'arxiu / Efe
Un cambrer serveix begudes en una terrassa a la plaça de la Mare de Déu de València en una imatge d'arxiu / Efe

L’augment salarial d’un 3,5% de mitjana per al personal de l’hostaleria que treballe als establiments valencians està més prop. La patronal i els sindicats, concretament CCOO i UGT, van subscriure aquest dimarts un principi d’acord per a dur-lo a terme.

Segons aquest principi d’acord, els empresaris i els sindicats majoritaris es comprometen a regular el conveni col·lectiu del sector per a quatre anys amb un augment salarial mitjà del 3,5% a partir de juliol d'enguany i a aplicar les novetats en matèria de contractes que comporta la reforma laboral en matèria de personal fix discontinu, contractes temporals o nocturnitat

L'acord afecta prop de 40.000 treballadors del sector, segons ha informat des d’Hosbec, l’Associació Empresarial i Turística de València.

Per a aquesta patronal, el principi d'acord suposa abandonar la possibilitat de mobilitzacions i vagues que hi havia "sobrevolat" en les últimes setmanes i que havia preocupat les empreses de cara a aquest mes d'agost, quan els establiments estan en plena temporada turística.

Segons Hosbec, l'acord millora i actualitza els salaris, tenint en compte el desviament de la inflació que s'està registrant en els últims mesos, i tanca un increment mitjà per als treballadors a partir d'1 de juliol 2022 del 3,5%, mentre que el primer semestre serà liquidat com a endarreriments amb un increment entre l'1% i el 2%, segons la tipologia de cada empresa.

El conveni tindrà una vigència de quatre anys, fins al 31 de desembre de 2025, i després del període de vacances se signarà el text articulat perquè es registre i es publique en el Butlletí Oficial i les empreses del sector puguen posar-lo en marxa.

També et pot interessar

stats