La primera jornada de vaga de pilots d’Air Nostrum obliga a cancel·lar el 17% dels vols

La majoria de les operacions suprimides estaven previstes entre les illes de l’arxipèlag balear

Una de les aeronaus d'Air Nostrum estacionada en un hangar, en una imatge d'arxiu
Una de les aeronaus d'Air Nostrum, estacionada en un hangar, en una imatge d'arxiu / Iberia

La vaga dels pilots d’Air Nostrum ha obligat a cancel·lar el 17% dels vols en el primer dia de vaga indefinida convocada pel Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (Sepla), segons han admés fonts de l’aerolínia. La companyia ha assenyalat que, en cas de cancel·lacions, que s'estan registrant especialment entre les illes balears, recol·loquen els passatgers.

La d'aquest dilluns és la primera jornada de vaga, convocada pels pilots de les bases i els centres de treball davant "la negativa de l'empresa a atendre les reivindicacions legítimes dels treballadors" en les reunions mantingudes entre el comité de vaga i la direcció empresarial la setmana passada. Els pilots reivindiquen millores laborals i salarials.

La vaga d'Air Nostrum, de caràcter indefinit en totes les bases i centres de treball on està present l'aerolínia, està prevista tots els dilluns i divendres de manera indefinida, si abans no es tanca un acord que acontente les dues parts.

Pel que fa als serveis mínims, el delegat del Sindicat Espanyol de Pilots de línies aèries d'Air Nostrum, Manuel Reyes, ha criticat el “proteccionisme” de les autoritats en fixar serveis mínims del 80%, aproximadament, amb la intenció d'incrementar-los al 90% a partir de la Setmana Santa i de cara a l'estiu.

Segons ha afegit Reyes, amb aquests serveis mínims, el problema acaba "enquistant-se", perquè les empreses no "reaccionen".

També et pot interessar

stats