Comença una nova vaga indefinida de pilots d’Air Nostrum

El Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries ha convocat l’aturada en totes les bases i centres cada dilluns i divendres per a demanar millors condicions laborals i salarials

Avió d'Air Nostrum a l'aeroport de Castelló
Avió d'Air Nostrum a l'aeroport de Castelló / Europa Press

El Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries inicia aquest dilluns una altra vaga indefinida en la companyia Air Nostrum, com la que va dur a terme el desembre i gener passats. L’aturada s’ha convocat en totes les bases i centres de treball tots els dilluns i divendres.

Segons el sindicat, la companyia ha rebutjat sistemàticament les propostes dels tripulants tècnics en favor d'unes condicions laborals i una classificació professional justes, així com aquelles encaminades a pal·liar la pèrdua de poder adquisitiu.

Durant la setmana passada es van celebrar diverses reunions entre la direcció de l'aerolínia i representants del comité de vaga, però no van aconseguir arribar a cap acord. Per això, el dijous el sindicat va confirmar que manté l'aturada indefinida, una mesura que va ser secundada per més d'un 92% dels vots en l'assemblea celebrada el 30 i 31 de gener.

La companyia aèria ha reiterat l'oferta presentada en el Servei de Mediació AVENC al desembre al col·lectiu de pilots, en què es presenta un increment salarial acumulat en els pròxims tres anys del 13% consolidat i un 3% més no consolidat sobre la base d'objectius per als segons pilots i un 10% consolidat per als comandants amb un 3% no consolidat. Segons Air Nostrum, són xifres que estan en línia amb el que s'està negociant en el sector i per damunt de la mitjana de la majoria dels convenis col·lectius del país.

La companyia lamenta la convocatòria de vaga i considera "injustificada" la mesura d'aturada indefinida, que "perjudica greument els interessos dels passatgers" en dies en què es concentra una bona part del trànsit aeri que coincideix amb els caps de setmana i apel·la a la responsabilitat del col·lectiu per a desconvocar la vaga.

El Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries ja va dur a terme un calendari d'aturades al llarg de huit jornades entre el 22 de desembre i el 3 de gener pel "bloqueig" en la negociació del conveni col·lectiu en aspectes de les condicions de treball i salarials.

També et pot interessar

stats