El preu de la gasolina i del gasoil bat rècords històrics per l'alça del petroli

El dièsel acumula un encariment del 9,8% en 2022 i la gasolina, un 7,57%. Omplir el depòsit costa 18 euros més que ara fa un any

Gasolinera en una imatge d'arxiu
Gasolinera en una imatge d'arxiu / Eduardo Parra (Europa Press)

El preu de la gasolina i del gasoil han assolit nous rècords històrics, impulsat per l'alça en el preu del petroli, que cotitza ja per damunt de la cota dels 100 dòlars per barril després de l'inici dels atacs de Rússia a Ucraïna.

Tots dos carburants han encadenat aquesta setmana la huitena pujada consecutiva. En el cas del dièsel, acumula ja un encariment del 9,8% enguany, mentre que el de la gasolina és del 7,57%.

El preu mitjà del litre de gasolina s'ha situat en els 1,591 euros i suma així el quart rècord històric seguit, segons dades del Butlletí Petrolier de la Unió Europea. El preu mitjà del litre de gasoil s'ha situat aquesta setmana en els 1,479 euros i estableix així el segon màxim històric consecutiu.

Omplir el depòsit costa 18 euros més

D'aquesta manera, el preu dels carburants prossegueix amb l'escalada que va començar a començaments de 2022.

Així, omplir un depòsit mitjà de gasolina de 55 litres costa ara entorn de 87,5 euros, uns 17,8 euros més que fa un any, mentre que en el cas de repostar amb gasoil ascendeix a uns 81,34 euros, uns 18,1 euros més que en la mateixa setmana de 2021.

També et pot interessar

stats