El president de la patronal valenciana seguirà de vicepresident de la CEOE

La Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials renova la cúpula, que tindrà un caràcter continuista

El president de la patronal autonòmica CEV, Salvador Navarro
El president de la patronal autonòmica CEV, Salvador Navarro / Ana Escobar (Efe)

El president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Salvador Navarro, manté la seua vicepresidència en la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), la junta directiva de la qual, a proposta del president, Antonio Garamendi, ha designat una cúpula continuista.

En aquesta direcció de CEOE es manté com a vicepresident el líder de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, amb qui Garamendi es va reunir aquest dimarts a la vesprada per a parlar del seu futur en l'organització.

Foment del Treball va impulsar la candidatura de la seua vicepresidenta Virginia Guinda a les eleccions internes de la CEOE del passat 23 de novembre per a disputar-li el lideratge a Garamendi, qui finalment va ser reelegit per a un segon mandat de quatre anys per 534 vots a favor, el 83% del total.

La junta directiva ha decidit en la seua reunió d'aquest dimecres designar com a noves vicepresidentes la presidenta de la patronal bancària AEB, Alejandra Kindelán, i la vicepresidenta de Grupo Antolín, María Helena Antolín.

Deixen de ser vicepresidentes la presidenta de la patronal de les elèctriques Aelec (antiga Unesa), Marina Serrano, i la presidenta de l'empresa farmacèutica Grupo Juste, Inés Juste, que han sigut proposades com a patrones i futures vicepresidentes de la Fundació CEOE. A més, s'ha elegit el president de la patronal madrilenya CEIM, Miguel Garrido, com a vicepresident primer.

Es mantenen la resta de vicepresidències, la del president de la CEV, Salvador Navarro, la del president de la federació d'autònoms Lliga, Lorenzo Amor, la del president de Cepyme, Gerardo Cuerva, la del president de l'Institut d'Estudis Econòmics (IEE), Íñigo Fernández de Mesa, la de la presidenta de la patronal asseguradora Unespa, Pilar González de Frutos, la del president de la patronal andalusa CEA, Javier González de Lara, i la del president de Seopan, Julián Núñez.

Una altra novetat és la creació d'una figura de coordinació territorial, que recau en Javier González de Lara (CEA), i una altra de coordinació sectorial, que exercirà Julián Núñez (Seopan).

Durant la reunió s'ha aprovat la renovació d'Íñigo Fernández de Mesa com a president de l'IEE, de Santiago Aparicio com a president de l'Institut Superior d'Estudis Empresarials (ISEE) i de Fátima Báñez, com a presidenta de la Fundació CEOE.

També et pot interessar

stats