La CEOE reelegeix Garamendi com a president

L'actual mandatari dels empresaris espanyols s'ha imposat en les eleccions amb 534 vots pels 87 de Virginia Guinda

El presidente de la CEOE, Antonio Garamendi
El president de la CEOE, Antonio Garamendi / Javier Cebollada (Efe)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
23 de novembre 2022 - 14:42 Actualitzat: 23 de novembre 2022 - 17:46

El president de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), Antonio Garamendi, ha revalidat el seu mandat al capdavant de la patronal per a quatre anys més, després d'aconseguir el suport de 534 vots en l'assemblea electoral de la CEOE, celebrada aquest dimecres a l'Auditori Nacional.

Garamendi competia amb la vicepresidenta de Foment del Treball, Virginia Guinda, que ha obtingut 87 vots. En total, s'han comptabilitzat 643 vots, dels quals 14 han sigut en blanc i 8 nuls.

Aquest serà el segon mandat per a Garamendi després d'haver sigut elegit president de la CEOE el 2018 per aclamació de l'assemblea electoral. Serà també l'últim, ja que els estatuts de la patronal limiten a dos mandats el temps en el qual una persona pot estar en la presidència.

Amb la seua reelecció, l'empresari basc es manté com a cinqué president de la CEOE des de la seua fundació el 1977, després de Carlos Ferrer Salat, José María Cuevas, Gerardo Díaz Ferrán i Joan Rosell.

Garamendi, nascut el 1958 a Getxo (Biscaia), és llicenciat en Dret, empresari i exconseller de REE. Al llarg de la seua trajectòria professional ha ocupat diversos llocs, entre ells el de conseller delegat de Bankoa, president del Grup Negocis, conseller de Babcock & Wilcox i de Tubs Reunits, president de la patronal de joves empresaris Ceaje, i vocal de la Cambra de la Propietat de Biscaia.

Les seues primeres paraules han sigut per a demanar unitat a la patronal espanyola. Però també ha tingut paraules crítiques. Garamendi s'ha referit a les últimes mesures impositives anunciades pel govern, com les que gravaran les energètiques i financeres, i les ha qualificades d'"impostos a la carta que generen inseguretat jurídica i inestabilitat reguladora".

D'altra banda, la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha felicitat el president de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE) per la renovació del seu mandat al capdavant de la patronal quatre anys més i li ha desitjat "sort i encerts".

En un sentit semblant, el secretari general de CCOO, Unai Sordo, ha felicitat Garamendi per la seua reelecció. "Els qui defenem un sistema de relacions laborals democràtic sabem la importància de comptar amb interlocutors forts i representatius", ha publicat Sordo en el seu compte de Twitter. 

També et pot interessar

stats