Salvador Navarro (CEV): "Descartem que l'economia valenciana entre en recessió"

El president de la patronal valenciana demana que l'afecció al paisatge no frene la instal·lació de noves plantes renovables: "És un peatge que cal pagar"

El president de la CEV Salvador Navarro
El president de la CEV Salvador Navarro / À Punt NTC

Les ombres dominen l'horitzó, però la patronal valenciana hi veu les primeres clarors. Una certa esperança, almenys per al nostre territori. "Descartem que la nostra economia entre en recessió. I ho fem perquè l'evolució de sectors com el turístic, la construcció i la majoria de les branques industrials han demostrat un millor comportament que la mitjana nacional".

L'anàlisi l'ha fet el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro. Considera que "la resiliència del nostre teixit productiu és molt superior a la gran crisi del 2008 i el suport públic, sobretot de la UE, és més decidit i intens".

S'ha d'acceptar que el paisatge canvie [per les noves instal·lacions d'energia renovable]. És un peatge que cal pagar

Navarro ha pronunciat aquestes paraules en un desdejuni informatiu organitzat per Fòrum Europa-Tribuna Mediterrània a València, al qual ha assistit el president de la Generalitat, Ximo Puig, i altres representants polítics, sindicals i empresarials.

En el seu repàs a la situació econòmica a la Comunitat Valenciana, el president de la CEV s'ha detingut en l'oportunitat que ha obert la crisi per a un canvi de model energètic, mitjançant l'impuls de les renovables. Respecte d'aquestes, ha demanat agilitat per a "superar l'embossament administratiu" i ha instat a acceptar el fet que "el paisatge canvie" amb la instal·lació de les noves plantes fotovoltaiques, entre d'altres. En opinió del president de la patronal "és un peatge que cal pagar".

La millora de l'eficiència de la despesa pública pot ser la reforma fiscal més útil, la que necessitem tots, i no una altra

Salvador Navarro s'ha dirigit als polítics presents per demanar a "tots els partits sense excepció" que treballen junts per a solucionar l'infrafinançament i la condonació del deute relacionat. El cap de la patronal també ha demanat més eficiència de la despesa pública que, segons entén, permetrà reduir colls de botella en les ajudes dels fons europeus. "La millora de l'eficiència de la despesa pública pot ser la reforma fiscal més útil, la que necessitem tots, i no una altra", ha assegurat a València.

També et pot interessar

stats