Les platges, els pobles d’interior i els hotels tornen a omplir-se per Setmana Santa

Un formiguer de visitants comença a recórrer els enclavaments turístics mentre el sector afronta el que pot ser el punt d’inflexió després de la pandèmia

La normalitat prepandèmica arriba a la costa

L’imminent arribada de les vacances de Setmana Santa ja es nota als enclavaments turístics valencians. Platges, càmpings, hotels i xicotets pobles d’interior del territori valencià comencen a omplir-se d’un formiguer de visitants, que viuen la primera Setmana Santa sense restriccions després de dos anys en què la pandèmia ha obligat a suprimir aquestes vacances.

En l’altra banda d’aquestes visites, el sector turístic espera amb candeletes aquests dies, després de més de dos anys acusant la gran crisi que hi ha deixat la pandèmia.

A les ganes de disfrutar d’unes vacances pràcticament sense restriccions, s’ha sumat el bon oratge que domina al territori i que convida a aprofitar dels espais oberts. De fet, l’afluència turística es nota ja a les platges i els passejos marítims, donat que en algunes comunitats autònomes les vacances de Setmana Santa ja han començat.

A Benidorm, per exemple, les platges estan de gom a gom i ja no tenen límits d’aforament. Turistes estrangers es topen amb els d'ací vora mar, tots ells atrets per les temperatures agradables. La mateixa estampa es repeteix a Alcossebre, Cullera, Altea, Benicàssim o Gandia.

El bon oratge, principal atractiu

Fins a la Comunitat Valenciana arriben, sobretot, turistes que busquen el bon oratge que tradicionalment fa en aquestes dates al territori valencià, com reconeixia una família de Benaguasil que resideix a Madrid davant els micròfons d’À Punt. “Busquem el sol, som de Benaguasil, però treballem a Madrid, tenim una casa a la Comunitat Valenciana on passarem aquests dies”, explicava.

Els sectors vinculats al turisme es freguen les mans davant aquests dies, que poden suposar un punt d’inflexió en la crisi que els ha causat la pandèmia. A Gandia, els hotels tenen altes expectatives d’ocupació.

Les reserves confirmades fins ara són bones, però encara poden millorar els pròxims dies amb les d’última hora i els visitants valencians, que apuren fins a l’últim moment per a decidir on anar a passar uns dies, com assenyalen fonts del sector. Ara per ara, han arribat fins a les poblacions costaneres, sobretot, del centre de la península.

També a la costa, els barets de platja comencen a prendre vida en el que veuen com un brot verd en l’inici de la temporada vacacional de Setmana Santa, que pot suposar la recuperació del sector, una bona ratxa que podria continuar durant l’estiu. Només a Benicàssim, obriran set xiringuitos. La contractació de personal és la cara més positiva d'aquestes visites de Setmana Santa.

L’augment de turistes porta molts hotels a fregar els nivells d’ocupació d’abans de la pandèmia amb una clara conseqüència, com és la recuperació dels treballadors que estaven en un expedient de regulació temporal d’ocupació que, com apunta Javier Vallés, vicepresident d’Hosbec, la patronal hotelera de la Comunitat Valenciana.

No obstant això, el conflicte d’Ucraïna pot deslluir un poc les xifres del turisme estranger de 2019. Vallés afig a aquesta circumstància la pèrdua de poder adquisitiu de moltes famílies arran de l’encariment del nivell de vida i l’impacte econòmic que els ha deixat la pandèmia.

Les reserves aèries de Setmana Santa amb destinació Espanya encara estan un 13% per sota de les del 2019, l’any previ a l'esclat de la crisi sanitària.

A Benidorm, estimen arribar al 85% d'ocupació aquesta Setmana Santa. Durant els últims dies s'han disparat les reserves, segons confirmen fonts del sector.

Les activitats d'interior atrauen els grups

Però més enllà de la costa, el turisme d’interior i d'aventura també pren força aquesta Setmana Santa i parcs temàtics d'interior, com el de Morella o Montanejos, tenen les reserves quasi al complet.

De fet, la demanda els fa pensar ja en una bona campanya estiuenca. María José Tena, responsable del parc temàtic Saltapins de Morella, confirmava que el seu recinte està al cent per cent aquestes festes.

El fet que aquestes experiències es puguen viure en grup o en família eleva la demanda perquè les reserves són de grups, com assenyalen des d’Escape Morella, una empresa Morella que organitza scaperooms a l’aire lliure.  

També et pot interessar

stats