Planas afirma que el subministrament alimentari està assegurat a Espanya i a la UE

Entre les mesures per la guerra d'Ucraïna, el ministre s'ha referit a la decisió que facilita la importació de cereals del Brasil i de l'Argentina per a alimentació animal

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, intervé aquest dimecres en el Congrés dels Diputats
El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, intervé aquest dimecres en el Congrés dels Diputats / Javier Lizón (Efe)

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha recalcat aquest dimecres en el Congrés dels Diputats que el subministrament d'aliments i de pinsos està assegurat a Espanya i a la Unió Europea (UE), malgrat els efectes de la guerra d'Ucraïna.

Planas ha manifestat que "no hi ha desproveïment alimentari" durant el ple del Congrés, en resposta a una pregunta del diputat del PNB Joseba Agirretxea sobre les mesures que projecta el govern per a pal·liar els efectes del conflicte bèl·lic en l'agricultura i l'alimentació.

"La suficiència alimentària està assegurada a Espanya i a la UE gràcies a la política agrària comuna (PAC)", ha subratllat el ministre. Planas ha reiterat que el proveïment està garantit i "a curt i mitjà termini" en parlar sobre les mesures per a facilitar l'oferta de matèries primeres per a pinsos.

Entre les mesures que ha plantejat Espanya enfront de la guerra d'Ucraïna, Planas s'ha referit a la decisió del passat dilluns que facilita la importació de cereals del Brasil i de l'Argentina destinats a alimentació animal.

Sembrar en terres de guaret

També ha esmentat la sol·licitud per a sembrar en terres de guaret que examinaran els ministres d'Agricultura de la UE dilluns que ve a Brussel·les i sobre la qual espera una resposta "positiva".

El ministre ha sumat a aquestes actuacions el reial decret llei aprovat aquesta setmana pel govern espanyol per a pal·liar les conseqüències de la sequera en els ingressos dels agricultors i dels ramaders.

També et pot interessar

stats