El govern espanyol impulsa un paquet de mesures per als afectats per la sequera

El Consell de Ministres aprovarà un decret llei que contindrà iniciatives de caràcter fiscal, social i de liquiditat per als damnificats del dèficit hídric

Un agricultor llaura la terra seca amb el tractor, en una imatge d'arxiu
Un agricultor llaura la terra seca amb el tractor, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El Consell de Ministres aprovarà aquest dimarts un decret llei que conté un paquet de mesures per a pal·liar els efectes de la sequera en el sector agrari. Aquest document conté mesures fiscals, socials i de liquiditat per a compensar l'actual dèficit de precipitacions i les pèrdues que aquesta situació comporta.

El Ministre d'Agricultura, Luis Planas, no ha volgut concretar el contingut del decret llei fins que l’aprove el govern espanyol, únicament ha avançat que algunes de les mesures que incorporarà aquest decret llei van ser abordades i sol·licitades en la taula de la sequera.

"Encara que continue plovent els pròxims dies i setmanes, tenim un dèficit hídric molt important", ha advertit Planas.

En aquest sentit, el titular d’Agricultura ha apuntat que entre l'1 d'octubre de 2021 i l'1 de març de 2022 ha plogut un 40 per cent menys del habitual. Aquest dèficit és encara més elevat en algunes regions, per exemple, les de les conques del Guadiana i el Guadalquivir.

El que sí ha matisat el ministre és que les mesures que recull aquest decret llei quedaran delimitades als afectats directament per la sequera, ja que l'increment de preus generalitzat s'abordarà amb un pla de xoc específic que va anunciar fa uns dies el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

També et pot interessar

stats