Peris denuncia que la llei de la cadena alimentària no funciona i demana preus justos per als llauradors

El reelegit secretari de la Unió de Llauradors ha requerit un major pes de la branca agrària de la Conselleria d'Agricultura, ja que fins ara, ha dit, estava supeditada a la mediambiental

Carles Peris en 'Les notícies del matí'

El reelegit secretari general de la Unió de Llauradors, Carles Peris, considera que la llei de la cadena alimentària no funciona. Peris ha destacat en Les notícies del matí que aquesta norma "no va fixar uns preus mínims i no aconseguim vendre per dalt del que ens costa produir".

A més, critica que tampoc s'ha creat un registre de contractes agràries i, per tant, a la llei de la cadena alimentària "li falta transparència i continuem a preus baixos".

Peris ha explicat que l'objectiu del seu projecte al capdavant de la Unió de Llauradors durant els pròxims quatre anys és tindre preus justos, "perquè si no hi ha un preu just, difícilment podrem seguir en les nostres explotacions" i per això "necessitem una cadena alimentària que funcione realment".

Un altre dels seus propòsits, ha dit, és assolir que els acords internacionals es facen de manera "ordenada" i "si no som deficitaris produint a Europa, no deixar que vinguen productes de països tercers en estàndards inferiors o tornar a mesures aranzelàries per a ordenar eixos acords".

Un tercer punt, ha destacat el secretari de la Unió, és la promoció dels nostres productes i que "s'incorpore gent jove al nostre sector perquè, si no, no tindrem futur". En aquest sentit, ha destacat com a "molt positiva" la campanya promocional de la taronja impulsada per la Generalitat.

D'altra banda, Carles Peris ha demanat un major pes de la branca agrària de la Conselleria d'Agricultura que dirigeix Isaura Navarro, ja que fins ara, ha dit, estava supeditada a la branca mediambiental.

També et pot interessar

stats