Compromís demana paralitzar les importacions de productes agrícoles de Turquia i Egipte

La coalició valencianista considera que les produccions europees “competeixen en inferioritat” i proposa que el tractament en fred s’aplique a totes les importacions agrícoles extracomunitàries 

Tractament en fred a les importacions de taronja sud-africana
Tractament en fred a les importacions de taronja sud-africana

Les darreres intercepcions en les fronteres europees de productes agrícoles de països extracomunitaris amb plagues o fitosanitaris no autoritzats a la Unió Europea han motivat la proposta del diputat de Compromís Josep Nadal a les Corts, en què demana que no s’importe fins que no apliquen els mateixos criteris per al cultiu que han de complir les produccions europees. 

La coalició valencianista considera que les mesures de la Unió Europea per a impulsar una agricultura més sostenible, que busquen una reducció del 50% dels pesticides químics perillosos per al 2030, tenen una contrapartida inesperada per a les produccions europees. Així, es planteja un escenari en què les produccions europees “competeixen en inferioritat” amb productes importats que no segueixen els mateixos criteris, la qual cosa suposa un sobrecost per a la nostra agricultura. Les poques exigències pel que fa a les plagues o fitosanitaris, segons la coalició, amenaça els llauradors valencians. 

La proposta del diputat Nadal especifica que busca la paralització d’importacions de Turquia i Egipte. A més, també sol·licita que s’aplique el tractament en fred, reivindicació històrica del camp valencià, per a totes les importacions agrícoles al mercat europeu. 

 

També et pot interessar

stats