Lluís Marco: "Si tots ens unim, el futur del camp valencià pot canviar"

"Açò s'acaba, és insostenible". El vídeo viral de la crema de l'últim camp de tarongers de la família de Lluís va convertir-se en tot un símbol

Lluís Marco és una de les protagonistes de la campanya "En À Punt, la notícia eres tu"

Menys d'un minut amb la imatge de tres fogueres crepitant i consumint els tarongers que li quedaven en peu a la família de Lluís van bastar per a convertir-se en tot un símbol de l'estat crític del camp valencià. Amb el text "Mon pare ha cremat hui l'últim cap de tarongers que ens quedava a l'horta de València. Açò s'acaba, és insostenible", aquest mestre de professió, fill i net d'agricultors, tancava amb dolor una etapa que per a moltes famílies està sentenciada a mort.

El que no esperava Lluís és la gran repercussió del seu tuit, que es va convertir en la veu de molts llauradors i llauradores que es van veure reflectits en la seua frustració, i que va servir per a recordar a la societat valenciana que l'agricultura a les nostres terres no es podrà sostindre si no fem alguna cosa.

M'agradaria transmetre un missatge de realisme, perquè és molt important que la societat valenciana siga conscient de la situació dramàtica que viu el camp valencià

"Per a mi ha sigut molt important que la història que vàrem transmetre s'haja fet viral, perquè vol dir que a la gent li importa", explica Lluís a À Punt Mèdia, "que està prenent consciència del pas del temps, de conservar l'horta de València i de lluitar per uns preus justos per als llauradors valencians."

Lluís i els seus ja no podran collir taronges als seus camps de Carpesa, l'Horta Nord, però la resposta que va rebre la seua alerta, li ha fet recobrar una certa il·lusió: "M'agradaria transmetre un missatge de realisme, perquè és molt important que la societat valenciana siga conscient de la situació dramàtica que viu el camp valencià. Però també d'esperança, que si tots ens unim, podem canviar el futur".

Lluís Marco és un dels protagonistes de la campanya "En À Punt, la notícia eres tu"
Lluís Marco és un dels protagonistes de la campanya "En À Punt, la notícia eres tu" / À Punt NTC

La de la seua família és la història de molts valencians i valencianes que es resisteixen a abandonar l'agricultura, i per això, Lluís ha posat cara al camp en la campanya d'À Punt que ensenya el vessant més humà de l'actualitat informativa.

Ell és conscient que la difusió de la seua història ha servit per a recordar que el nostre sector primari agonitza, i que la cerca de solucions per a l'activitat agrària ha d'estar permanentment en l'agenda de les nostres institucions. En aquest sentit, ha valorat el suport d'À Punt per difondre la seua història, una tasca que li sembla fonamental "per part d'un mitjà públic".

També et pot interessar

stats