Apadrina un taronger per a evitar l'abandonament dels camps

La iniciativa creix entre les noves generacions de llauradors, que busquen fórmules per a donar rendibilitat al camp

Un llaurador, al seu camp amb arbres apadrinats / À Punt NTC

Apadrinar un taronger per a evitar l'abandonament dels camps. És una iniciativa que creix entre les noves generacions de llauradors, que busquen fórmules per a donar rendibilitat al camp. Les persones que apadrinen poden veure créixer l'arbre i gaudir-ne dels fruits.

“L’última finalitat és la rendibilitat i viure dignament del camp, que no és fàcil. Els pares venen amb els xiquets, veuen el que és un hort i agafen les taronges”, explica Toni Sinisterra, llaurador propietari de Huerto Sinisterra. 

Iniciatives com aquesta permeten que qualsevol persona, que no ha xafat mai la terra, ho faça, i conega la faena que hi ha darrere de cadascuna de les taronges. Ofereixen proximitat, qualitat, i l'experiència impagable de menjar-se la fruita al costat de l'arbre. I a més, ix més barat. Apadrinar un arbre citrícola costa vora 75 euros i té aproximadament uns 100 quilos de taronja. 

Els llauradors obrin noves línies de negoci per a buscar rendibilitat. La venda directa i la consciència social són el futur per a evitar l'abandonament dels camps.

 

També et pot interessar

stats