La plaga de la mosca de la fruita posa en risc la campanya dels cítrics

La calor als mesos de tardor s'ha traduït en tot un maldecap per als agricultors

La plaga de la mosca de la fruita posa en risc la campanya de la taronja / À Punt NTC

El camp és un dels principals afectats per l'augment de les temperatures, ja que amb l’increment de la calor, apareixen més plagues que compliquen campanyes tan essencials com la de la taronja. “Tenim una sèrie de plagues que les desconeixíem o quasi no atacaven els nostres cultius i ara això està canviant”, lamenta Francisco José Nebot, responsable de cítrics de la Unió de Llauradors

Agricultors i cooperativistes adverteixen que la incidència de la mosca de la fruita està reduint-ne la producció d'una manera mai vista fins ara. Nebot explica que està afectant varietats com la clemenules. 

El més probable és que siga una conseqüència més del canvi climàtic, perquè les temperatures extremadament altes potencien aquesta plaga. “Quan fa calor la mosca continua reproduint-se i pon les larves dins de la fruita”, assegura el secretari general de la Unió de Llauradors, Carles Peris, que apunta que quan la fruita es veu afectada, es llança a perdre. 

La retallada en la producció es fa evident. En les varietats primerenques ja s'ha notat enguany, un 15% més de fruita que s'ha fet malbé i això es reflecteix a la butxaca de l'agricultor. 

També et pot interessar