La pandèmia va duplicar el teletreball el 2021 a la Unió Europea
41,7 milions de persones van treballar fora de les seues oficines de manera remota
El nombre de persones que van teletreballar a la Unió Europea (UE) el 2021 va arribar fins als 41,7 milions, el doble que el 2019, a conseqüència de la pandèmia del coronavirus.
Així ho va indicar un informe de la Fundació Europea per a la Millora de les Condicions de Vida i de Treball (Eurofund), que va destacar que el teletreball ha facilitat la conciliació i ha concedit "més autonomia" als empleats.
Per contra, segons l’informe, aquesta pràctica també ha augmentat entre alguns treballadors les hores de la jornada laboral. La sensació d'aïllament ha crescut entre les persones que exerceixen les seues funcions de manera remota. Al mateix temps, "molts ocupadors i responsables" afronten desafiaments per a "gestionar grups, fer costat a les plantilles i facilitar el treball en equip i la comunicació".
La crisi sanitària, va insistir l'informe, va provocar el ràpid creixement d'aquesta pràctica, com demostra el fet que dos de cada deu europeus van teletreballar durant 2021. Aquesta xifra segurament no s'hauria abastat fins al 2027 sense l'aparició de la pandèmia.
Així mateix, s'ha reduït el temps dels desplaçaments al lloc de treball i ha augmentat "l'autonomia i flexibilitat", sense que això haja tingut "un impacte negatiu en la productivitat".