Els sindicats reclamen una llei que regule el teletreball

CCOO i UGT exigeixen mesures al govern espanyol per a evitar que l’atur arribe al 19%.

El secretari general de CCOO, Unai Sordo, i el d'UGT, Pepe Álvarez
El secretari general de CCOO, Unai Sordo, i el d'UGT, Pepe Álvarez / UGT

El teletreball ha desembarcat a Espanya de forma massiva de la mà de la pandèmia de coronavirus, però ho ha fet sense un marc regulador. Els sindicats majoritaris, UGT i CCOO, han aprofitat la roda de premsa virtual amb motiu de l’1 de Maig per a reclamar que es regule aquesta fórmula.

El secretari general d’UGT, Pepe Álvarez, ha mostrat recel per una manera de treball que, segons ell, és una “ganga per a les empreses”. Per això, ha reclamat una llei que regule el teletreball per a garantir que es compleixen els horaris i la desconnexió digital. El líder d’UGT ha admés també algunes de les virtuts d’aquesta nova forma de treball (com ara evitar les hores punta o els beneficis ambientals), però ha insistit en la necessitat de regular-lo també en els convenis col·lectius.

Per la seua banda, el secretari general de CCOO, Unai Sordo, ha deixat clar que treballar a distància no pot ser equiparable a una espècie de desaparició de les jornades de treball i de distribució unilateral de les jornades realitzades per les empreses. "Cal tindre regulació, perquè hi ha risc de destrucció de jornades de treball", ha resumit.

D’altra banda, els dos sindicats, han demanat al govern “remeis” per a evitar que la taxa de desocupació arribe al 19% previst per l’executiu de Pedro Sánchez. Els dos líders han admés que la situació és complicada, però han remarcat que dins d'aquest context és necessari buscar la forma que l'impacte sobre els llocs de treball siga el menor possible.

També et pot interessar

stats