Novetats en el Bo Viatge 2024: un mínim de tres nits i subvenció d'un màxim del 50% de l'allotjament

El 2 de gener s’obri la inscripció per als dos períodes de l'any i s'exclou la Setmana Santa per a afavorir els viatges "en temporada baixa”

Turistes a la platja de Benidorm en una imatge d'arxiu
Turistes a la platja de Benidorm, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El programa Bo Viatge, impulsat per Turisme Comunitat Valenciana, introdueix novetats per a la pròxima edició del 2024, amb l’objectiu d’afavorir la desestacionalització i l’ocupació en el sector turístic, segons ha avançat aquest dimecres la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, que ha afegit que la finalitat és que “arribe a un nombre més gran de beneficiaris”. Així, ha remarcat que tots els canvis estan consensuats amb tot el sector turístic valencià. De fet, la consellera ha explicat que el mes d’octubre es va reunir la primera taula professional i empresarial del Bo Viatge 2024, a través de la qual s’ha dissenyat, de manera conjunta, el programa de l’any vinent.

Turisme ha avançat que les principals novetats se centren en el nombre de pernoctacions mínimes per a gaudir del bo, en les quantitats subvencionables, i en els períodes en què continuarà actiu el programa. D’aquesta manera, en l’edició de l’any que ve els viatges es faran amb un mínim de tres nits, amb l’objectiu de “maximitzar els efectes del manteniment de l’ocupació” en temporada baixa, ha explicat Montes. 

Una altra de les novetats aprovades per al Bo Viatge afecta les quantitats subvencionables. En concret, per a la pròxima edició se subvencionarà un màxim del 50% del cost de l'allotjament amb una quantitat que podrà arribar a 350 euros. Aquesta decisió, apunta la consellera, “rebaixarà també el cost fiscal per als usuaris, que serà inferior”.

La inscripció comença el 2 de gener per als dos períodes de l'any

Turisme ha establit dos períodes per a gaudir del Bo Viatge i la inscripció per a sol·licitar-los s’obrirà el 2 de gener. El primer període va del 15 de gener al 16 de juny, excloent-ne la Setmana Santa, i el segon, del 16 de setembre al 22 de desembre.

La titular de Turisme ha recalcat que un dels objectius prioritaris que s’ha marcat la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme és que la pròxima edició “només servisca per a subvencionar viatges en temporada baixa”. Per això “se n’exclourà la Setmana Santa”, encara que ha matisat que “la resta de dates es mantenen. No obstant això, els ajuntaments poden desactivar-ho si consideren que és necessari”.

Més de 400.000 persones han gaudit del programa

Quant al balanç global del programa, la responsable de Turisme ha declarat que més de 400.000 persones han gaudit del programa, que Turisme Comunitat Valenciana impulsa des de finals del 2020 amb tres edicions anuals, i que acumula vora 135.000 reserves i més de 3.700 empreses adherides en les diverses edicions.

Les deu destinacions més demanades en l’edició del 2022 han sigut Benidorm, Calp, Finestrat, Altea, Peníscola, València, Alacant, Morella, Elx i Dénia. Cal destacar que el programa té per objectiu incentivar la demanda interna de serveis turístics prestats a la Comunitat Valenciana, en períodes d’estacionalitat, de persones residents a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats