Montes garanteix el Bo Viatge el 2024, encara que es reformularà per a arribar a més usuaris

Enguany, la demanda d'aquestes ajudes de la Generalitat ha quadruplicat la possibilitat d’oferta 

Turistes a la platja de Benidorm en una imatge d'arxiu
Turistes a la platja de Benidorm en una imatge d'arxiu / 'À Punt NTC'

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha reiterat aquest dilluns que hi haurà Bo Viatge 2024, tot i que es "reformularà amb algunes modificacions" per tal de "maximitzar el seu efecte" amb l'objectiu que "puguen viatjar més persones" i "tindre un efecte més positiu durant la temporada baixa".

Així ho ha manifestat Montes aquest dilluns durant la seua visita a l'oficina Tourist Info de la plaça de l'Ajuntament de València, juntament amb la directora de Fesord Comunitat Valenciana, Amparo Minguet.

La consellera ha assenyalat que, en l'edició del 2023, la demanda del programa quadruplica l’oferta: "Ara mateix pot haver-hi més de 100.000 valencians en llista d'espera per a poder optar al Bo Viatge que no hi arribaran perquè el pressupost s'exhaureix quan s'esgota el total, així que l'any que ve en tindrem de nou", ha precisat.

Els abonaments amb Balears estan en estudi

Preguntada per si mantindrà el projecte d'impulsar bons turístics per a viatjar entre la Comunitat Valenciana i les Balears, anunciat el desembre pels aleshores respectius presidents, Ximo Puig i Francina Armengol, la consellera responsable de l’àrea ha afirmat que ho estudiaran. "En totes dues comunitats autònomes hi ha hagut un canvi de govern ara mateix, amb la qual cosa ens reunirem amb els nostres homòlegs a Balears per a reprendre aquest tema", ha apuntat, al mateix temps que ha insistit que aquest projecte era "un tema més publicitari que una altra cosa".

"Si podem traure una cosa positiva per a tots dos i que puga haver-hi un intercanvi de turistes, el farem", ha conclòs.

El vol València-Nova York, a l'estiu

Montes també ha assegurat que el seu departament ja treballa per a garantir que l’estiu del 2024 la connexió aèria València-Nova York siga una realitat, al mateix temps que no descarta que "una o diverses" companyies puguen oferir aquest servei en "un o més" aeroports de la Comunitat Valenciana.

La titular de Turisme ha assegurat que "hi ha demanda suficient per a tots els aeroports" i ha subratllat que, de moment, des de la Conselleria manté "converses amb les companyies". En aquesta línia, ha assenyalat que el mercat turístic estatunidenc és "un mercat en franca expansió cap a Europa ara mateix".

"Tots els vols d'Amèrica del Nord cap als principals destins europeus venen amb unes ocupacions molt elevades", ha destacat. Concretament, ha explicat que, a la ciutat de València, "el mercat americà, sense tindre connexió directa, ja és el primer mercat internacional en importància i els turistes que s'allotgen en hotels aconsegueixen una quota superior a l'11%".

"Durant aquesta temporada, han superat italians, holandesos i britànics, que sempre eren les nacionalitats que dominaven en aquesta ciutat", ha afegit Montes.

També et pot interessar

stats