Turisme treballa en un nou Bo Viatge per al 2024 que pretén arribar a més beneficiaris

La Conselleria calcula que al final de l'exercici hi haurà uns 30.000 beneficiaris, amb una llista d'espera de més de 300.000 persones

El turisme a Montanejos no acusa l’incendi i salva la Setmana Santa
Imatge d'arxiu d'un grup de turistes a Montanejos, a l'Alt Palància / 'À Punt NTC'

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha assegurat aquest dilluns que el seu departament treballa en una nova edició del Bo Viatge per a 2024, “amb novetats respecte al d'enguany” i “amb l'objectiu que arribe a un major nombre de beneficiaris”. Els pròxims codis, que es contemplen en l'edició en vigor, es llançaran el divendres 1 de setembre perquè es puguen començar a fer servir a partir del 18 d'aquest mes i fins a final d'any.

Segons ha explicat Montes, al final de l'exercici els beneficiaris en seran uns 30.000, però hi ha una llista d'espera de més de 300.000 persones. “La intenció és que continue, però si es poden maximitzar els beneficiaris, serà molt bo per a la desestacionalització turística”, ha apuntat. 

Les dades d'Eurostat reflecteixen que el 2022 es van realitzar 49,3 milions de pernoctacions turístiques a la Comunitat Valenciana, xifres que s'aproximen a les prepandèmia (es van registrar 50 milions el 2019). Així, el nostre territori queda per davant de la Toscana o Berlín, i se situa entre les cinc regions espanyoles “amb major potencial turístic”, segons la consellera. Montes ha apuntat que la divisió entre turistes estatals i estrangers és "pràcticament del 50%", per la qual cosa "construïm un turisme sobre dues potes".

La consellera també ha confirmat que no entrarà en vigor l'impost de turisme sostenible o taxa turística de l'anterior govern, que s’havia de posar en marxa l'1 de gener del 2024. Així, la consellera ha afirmat que el seu departament està treballant perquè abans d’aquest dia “es tramite la derogació íntegra i s'acabe amb qualsevol amenaça que la taxa es pose en marxa”.

També et pot interessar

stats