La CEV comparteix la queixa de Volkswagen per la "gran burocràcia", però diu que hi ha temps per a negociar

El president, Salvador Navarro, confia que abans de dijous hi haja canvis en els pressupostos per a millorar les inversions a la Comunitat Valenciana i a Alacant

Salvador Navarro en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

Sobre els dubtes de la multinacional Volkswagen per a construir la megafàbrica de bateries a Sagunt pel volum de diners que poden rebre del Perte de vehicle elèctric, el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, afirma que cal ser "cauts".

"Jo entenc que el govern replantejarà i la Generalitat farà tot el que puga perquè aquesta aposta continue sent un valor", ha destacat a Les notícies del matí.

De totes maneres, el president de la patronal valenciana comparteix amb Volkswagen que hi ha un "excés de burocràcia en els projectes" que està presentant al govern.

Navarro ha dit que no sols és un problema de la multinacional alemanya, ja que l'execució real que està fent el govern dels Perte està molt per davall del que hauria d'estar: "això significa que cal eliminar burocràcia, és una petició de totes les empreses".

"El projecte de pressupostos de l'Estat és d'una deixadesa absoluta"

D'alra banda, el president de la CEV confia que en els pròxims dies s'introduiran canvis en el projecte de pressupostos generals per a millorar les inversions a la Comunitat Valenciana i, en especial, a la província d'Alacant.

"Crec que des d'ara i fins al 27 d'octubre, que s'aproven els pressupostos, alguna cosa faran", ha assenyalat en una entrevista en Les notícies del matí, en la qual ha apel·lat a la "responsabilitat" dels diputats valencians, especialment els que estan en el govern.

Navarro considera que el projecte de pressupostos de l'Estat és d'una "deixadesa absoluta" per part del govern espanyol en la seua funció de vertebrar el país. Segons ha denunciat, Alacant rebrà 88 euros per habitant quan la mitjana nacional és de 273 euros.

És per això que la CEV van fer un pas endavant el dimecres junt amb la Cambra de Comerç d'Alacant i l'Institut d'Estudis Econòmics per a exigir que s'esmene el projecte de pressupostos. "L'aposta que hem fet els empresaris és una crida a l'orde al govern central i als diputats valencians perquè fins al 27 d'aquest mes hi haja esmenes als pressupostos".

Preocupat per les càrregues fiscals de la Generalitat a les empreses

Sobre la reforma fiscal que prepara el Botànic, Navarro ha dit que per als ciutadans és positiu que es baixe el tram autonòmic fins a 60.000 euros, però ha criticat la falta de mesures per a les empreses.

"El que em preocupa de la reforma fiscal és la capacitat impositiva cada vegada major en la Generalitat quant a càrregues fiscals a les empreses" i ha acusat Compromís i Unides Podem de pressionar per a "plantejar pujades impositives per qüestions demagògiques". Així, ha demanat que s'elimine l'impost de patrimoni.

Finalment, s'ha mostrat molt preocupat per la situació del sector ceràmic a causa de l'efecte del preu del gas, la qual cosa ha provocat ja ERTO i ERO i ha assenyalat que "és el moment que el govern ajude les empreses".

També et pot interessar

stats