Navarro (CEV) considera que la reforma del finançament autonòmic no s'abordarà el 2024

El president de la patronal reitera l'oposició a l'opa hostil del BBVA "per la falta de competència en el sistema bancari i per la pèrdua d'una seu social del Banc Sabadell, que ha demostrat aportar a la societat valenciana i d'Alacant"

El president de la CEV, Salvador Navarro, en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

La patronal valenciana considera que s'ha perdut un any sencer per a abordar la reforma del finançament autonòmic. El president de la Confederació Empresarial Valenciana, Salvador Navarro, ha estat en Les notícies del matí i ha apuntat que fins al setembre no s'iniciarà una futurible negociació.

"És un any perdut, perquè no fa un any de les eleccions generals i no s'ha solucionat cap problema d'este tema i estem davant les eleccions europees, per la qual cosa ens n'anem a setembre com a mínim".

Per al president de la patronal, la solució a este problema i a altres la tenen els dos grans partits. "Per això, apel·le al PP i el PSOE, que són els dos partits d'Estat i els que tenen capacitat per a arribar a grans acords en finançament, el sistema del poder judicial i altres qüestions que afecten la imatge d'Espanya".

Apel·le al PP i el PSOE, que són els dos partits d'Estat i els que tenen capacitat per a arribar a grans acords en finançament

A Navarro se li ha preguntat per les eleccions catalanes, i espera que hi haja una governabilitat perquè això permetrà, diu, les solucions als problemes d'Estat, com ara el finançament. El president de la CEV considera els socialistes més disposats a la negociació i el diàleg enfront de la postura dels nacionalistes.

"Hi ha una mentalitat molt més negociadora i capaç d'arribar a acords pel bé no sols de Catalunya, sinó del país, i Illa ha estat en el govern d'Espanya i té eixa visió que és més optimista per als interessos de tots els espanyols i, per descomptat, d'esta comunitat".

Per a Salvador Navarro, el primer que haurà de fer el govern que isca de Catalunya "és seure a la taula de política fiscal i començar a solucionar els problemes que afecten tots els espanyols, inclosos els catalans".

Nosaltres tenim una clara oposició a l'opa hostil del BBVA per la falta de competència que hi haurà en el sistema bancari i per la pèrdua d'una seu social del Banc Sabadell, que ha demostrat aportar a la societat valenciana i d'Alacant

D'altra banda, el president de la CEV ha tronat a manifestar-se en contra de l'opa hostil del BBVA al Banc Sabadell, perquè considera que no és bona per als interessos de la Comunitat Valenciana.

"Nosaltres tenim una clara oposició per la falta de competència que hi haurà en el sistema bancari, tal com ha dit el governador del Banc d'Espanya, i per la pèrdua d'una seu social del Banc Sabadell a Alacant, que ha demostrat aportar a la societat valenciana i d'Alacant".

Jornada sobre la Comunitat Valenciana el 21 de maig a la seu de la CEOE

D'altra banda, Salvador Navarro ha avançat que el 21 de maig faran a Madrid una jornada a la seu de la patronal CEOE per a traslladar als mitjans de comunicació "la potència que tenen la Comunitat Valenciana i les empreses valencianes".

Des de la CEV treballen per a mostrar que hi ha una tercera via a Madrid i Catalunya, que és la Comunitat Valenciana, "que aporta un 10% del PIB, exportacions, el port número 1 del Mediterrani, l'aeroport d'Alacant i que tenim una visió de conjunt del país i d'unir Espanya".

També et pot interessar

stats