El Sabadell suspén el programa de recompra d’accions per l’opa del BBVA

L’entitat comunica a la Comissió Nacional del Mercat de Valors la paralització temporal

Façana de la seu del Banc Sabadell a Alacant
Façana de la seu del Banc Sabadell a Alacant / À Punt NTC

El Banc Sabadell, sobre el qual el banc BBVA ha llançat una opa hostil, ha suspés temporalment el programa de recompra d'accions pròpies a causa de l’operació que ha proposat l’entitat competidora que vol fer-se amb ell. Així ho ha manifestat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La recompra d'accions és una forma de remuneració a l'accionista d'una companyia. El banc compra en el mercat les seues pròpies accions per a després reduir el capital social mitjançant l'amortització o eliminació de les accions recomprades.

En la comunicació a esta entitat, el Sabadell deixa constància que l'operativa del programa de recompra s'havia interromput abans de l'obertura de la sessió del 9 de maig del 2024 i que l'import satisfet per les accions comprades fins al dia 8 de maig de 2024 (inclusivament) en este programa ascendeix a 92.864.152,55 euros.

Això representa aproximadament, i segons explica el banc, el 27,31% de l'import monetari màxim del programa de recompra, i per tant queda pendent d'execució aproximadament el 72,69% de l’import màxim esmentat.

En el comunicat enviat a la CNMV, el Banc Sabadell ha informat de la suspensió del programa de recompra, aprovat pel consell d’administració el 25 d'abril, "atesa la sol·licitud de la CNMV rebuda el dia de hui".

El banc que presideix Josep Oliu ha informat d'esta mesura amb motiu de la publicació de l'anunci previ de l'oferta pública voluntària d'adquisició formulada pel BBVA sobre la totalitat de les accions representatives del capital social del Banc Sabadell. 

També et pot interessar

stats