L'Ajuntament d'Alacant demana als accionistes del Sabadell no col·laborar en l'opa del BBVA

Els responsables polítics valencians i la patronal mostren el rebuig frontal a este intent de fusió bancària

Alacant demana als accionistes del Santander no col·laborar en l'opa del BBVA / À Punt NTC

L'Ajuntament d'Alacant s'ha pronunciat sobre l'opa hostil anunciada pel BBVA. El consistori s'ha mostrat preocupat per les conseqüències que puga tindre esta decisió sobre el personal i la clientela. L'alcalde, Luis Barcala, ha fet una crida als accionistes del Banc Sabadell per l'impacte que tindria per a la ciutat la pèrdua de la seu social del banc. "Ells tenen a les seues mans que això no hi arribe a bon port. Un 20% de l'accionariat del Banc Sabadell és d'esta província", ha dit. "Que s'ho pensen, per les conseqüèncias que té".

Per la seua part , els sindicats han llançat un missatge de tranquil·litat a la plantilla i s'han compromés a extremar la vigilància. Laura García, delegada de la UGT al Banc Sabadell, ha explicat que per al sindicat "el més important són els treballadors. Volem evitar la conflictivitat laboral, que és al que estem abocats si no s'arriba a signar un conveni de banca", ha apuntat.

En la patronal hi ha un rebuig frontal: ni els agrada la concentració financera, ni com afectarà l'ocupació. Salvador Navarro, president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), ha considerat que el Sabadell "és un banc molt arrelat al teixit productiu d'esta ciutat i el volem defensar. Pensem que això ha de continuar així".

Ara, són els accionistes del Sabadell els que hauran de decidir. Un accionariat que està compost, en la majoria, per petites i mitjanes empreses. Cap dels inversors supera ara per ara el llindar del 4% de propietat.

També et pot interessar

stats