Mazón rebutja l'opa del BBVA al Sabadell: "Va en contra de la Comunitat Valenciana i del consumidor"

El president valencià retrau al banc basc que l'operació anunciada no té "cap sentit" i espera que no es culmine perquè "destrueix valor, treball, territori i competència"

Mazón, en una imatge d'arxiu
Mazón, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La Generalitat està "absolutament en contra" de l'oferta pública d'adquisició (opa) llançada per BBVA sobre el 100% de les accions del Banc Sabadell. Així ho ha assegurat el president, Carlos Mazón, poc després que transcendira este nou intent de l'entitat basca per a comprar la que presideix Josep Oliu, que té la seu social a Alacant, després que esta última rebutjara la proposta d'absorció. Es tracta d'una opa hostil, un moviment sense pacte previ entre les parts i poc freqüent en el sector financer espanyol, pel qual una empresa tracta d'adquirir-ne una altra en contra de la voluntat de la direcció.

Mazón ha sigut molt contundent en les crítiques a l'operació anunciada a primera hora d'este dijous pel consell d'administració de l'entitat dirigida per Carlos Torres per a prendre el control del Sabadell, després que esta entitat rebutjara una proposta de caràcter amistós, segons el comunicat remés a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). "Va en contra de la província d'Alacant, en contra de la Comunitat Valenciana i en contra del consumidor", ha afirmat el dirigent autonòmic.

El també líder del Partit Popular de la Comunitat Valenciana ha insistit que el que pretén consumar el BBVA "és una operació que destrueix valor, destrueix treball, destrueix territori i destrueix competència". I s'ha mostrat rotund: "No té cap sentit, no aporta absolutament res nou i forma part no solament d'un fons contra el qual ja ens hem manifestat, sinó d'unes formes absolutament superbes i intolerables".

Davant d'esta situació, Mazón s'ha mostrat confiat que "la societat alacantina i la societat de valenciana reaccionaran en conseqüència i que entre tots aconseguirem que l'operació no es culmine".

Una "notícia pèssima"

En el mateix sentit s'ha pronunciat la portaveu del Consell i consellera d'Hisenda, Ruth Merino, que este dijous té agenda a Alacant. Ha qualificat de "notícia pèssima" la maniobra i ha afegit que els "preocupa moltíssim" que puga perjudicar la plantilla i la xarxa d'oficines. Merino ha assenyalat que l'oferta amistosa per a una possible fusió ja li semblava al govern valencià "una mala notícia", per la qual cosa ara veuen l'opa hostil com "una notícia pèssima, tant en la forma com en el fons". "Crec que no és admissible que es facen les coses així i que, a més, siga eixa mateixa oferta, però com diu la paraula, de manera hostil", ha lamentat.

També et pot interessar

stats