Morella demana als veïns estalviar aigua i fer-ne un consum responsable

L'Ajuntament prepara un pla amb mesures restrictives per si fora necessari aplicar-les

Consell per a estalvia aigua
Consell per a estalvia aigua / Ajuntament de Morella

Morella (Ports) travessa una situació de sequera des de fa mesos. Per això, el consistori demana a la població que faça tots els possibles per a estalviar aigua i fer un consum responsable d'aquest bé que ara escasseja.

Per a això, els primers passos són la publicació d'una sèrie de recomanacions i idees per a aquesta reducció de manera individual a les cases.

En el document publicat es pot consultar també la distribució dels pous i depòsits d'aportació d'aigua a Morella, així com dades clau sobre el consum en la localitat en diferents períodes de temps.

Actualment, quatre pous proveeixen la població: un a la Carcellera i tres del Colomer. Ara els pous 1 i 2 del Colomer estan en nivells molt baixos, pràcticament buits, i s'utilitza el 3, que s'ha posat en marxa aquesta setmana, al costat del de la Carcellera.

Distribució de l'aigua a Morella
Distribució de l'aigua a Morella / Ajuntament de Morella

Amb aquesta situació, el consistori demana reduir-ne el consum i no gastar aigua de manera innecessària de cara als mesos de més calor i menys pluges, com ho són els d'estiu.

A més, l'Ajuntament de Morella i l'empresa Aigües de Morella preparen un pla amb mesures restrictives per si fora necessari aplicar-les en un futur pròxim en cas de no arribar cap mena de pluges importants.

La capacitat del depòsit general de Morella és de dos milions de litres i es consumeixen 410.000 litres d'aigua diaris entre setmana. Aquesta xifra augmenta fins als 450.000 litres al dia durant els caps de setmana, quan augmenta la població al poble.

Més consum en les festes del 55 Sexenni

Així mateix, en previsió de les festes del 55 Sexenni, que tindrà lloc el mes d'agost, s'han publicat les dades de 730.000 litres de mitjana al dia que es van consumir durant aquesta festa el 2018, i quasi un milió de litres el dia de consum màxim.

L'alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, ha destacat que l'aigua és un bé "molt necessari i que ara està en una situació preocupant" i tota la població ha d'actuar "des d'ara mateix i estalviar aigua i tindre'n durant els mesos de més calor".

També et pot interessar

stats