Maroto valora com a "molt positiva" l'aposta de Ford per Almussafes i destaca les ajudes del govern a l'empresa

La ministra destaca com a elements claus en l'elecció de la planta valenciana l'aposta del govern a través del Perte del vehicle elèctric i que Volkswagen triara Sagunt per a la seua gigafactoria

La ministra d'Indústria parla de Ford Almussafes

La direcció de Ford ha adjudicat finalment a la fàbrica d'Almussafes la producció a Europa de la nova plataforma de vehicles elèctrics GE2 a partir de 2025, una càrrega de treball amb la qual la factoria garanteix la seua continuïtat en els pròxims anys. La planta valenciana s'ha imposat així a la de Saarlouis (Alemanya), que també aspirava a la plataforma, i fabricarà els dos nous models elèctrics de la companyia.

La ministra d'Indústria, Reyes Maroto, ha destacat en À Punt Notícies migdia que la valoració "és molt positiva", després de mesos treballant "perquè hui aquesta decisió es prenguera i Ford a Almussafes fora la planta triada".

Per tant, ha mostrat la seua "satisfacció i sobretot agraïment" a Ford per elegir Almussafes per a desenvolupar aquesta nova plataforma que "suposa tot el desenvolupament dels vehicles elèctrics i connectats a Espanya a la Comunitat Valenciana".

També ha agraït tots els que han sigut part d'aquest projecte, com Ford Espanya, els sindicats, els treballadors de la planta, la Generalitat i a tot l'equip del ministeri i el govern que "hem treballat intensament i hem estat en contacte amb Alemanya i els Estats Units al màxim nivell per a tindre el millor projecte".

Per a Maroto els elements clau d'aquesta aposta per Almussafes què l'ha feta guanyadora és "la confiança en un projecte en el qual des del públic i amb el treball que s'ha fet des de l'empresa hem pogut convéncer".

I sobretot, ha afegit la Ministra, l'aposta que ha fet el govern d'Espanya a través del Perte del vehicle elèctric i connectat. "Una aposta ambiciosa que Ford va entendre com una oportunitat i també que el grup Volkswagen triara Sagunt per a la seua gigafactoria perquè sorgeixen moltes sinergies entre tots dos projectes".

En aquest sentit, Maroto ha indicat que dins dels 13 projectes del Perte elèctric un és de Ford i "tindrà un important acompanyament del govern en aquest projecte tractor". Unes ajudes que sumen perquè tinga un futur aquesta planta, ha dit.

La factoria valenciana, amb 5.971 empleats, és empresa tractora de la indústria de l'automoció de la província i de la Comunitat Valenciana, on també s'assentarà la gigafactoria de bateries de Volkswagen de Sagunt.

També et pot interessar

stats