Puig: "Ha guanyat l'excel·lència d'Almussafes, és la factoria més competitiva d'Europa"

El president assegura que la tria de la Comunitat Valenciana per a produir els nous models elèctrics de Ford convertirà el territori en un referent europeu de la nova automoció

Puig, durant la compareixença de premsa aquest dimecres
Puig, durant la compareixença de premsa aquest dimecres / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha valorat aquest dimecres la decisió de la multinacional Ford d'adjudicar a Almussafes la producció dels nous models de vehicles elèctrics a Europa a partir del 2025. A la pràctica, aquesta decisió garanteix la viabilitat de la factoria valenciana en el futur. "Ha guanyat l'excel·lència d'aquesta planta, és la més competitiva d'Europa", ha apuntat el cap del Consell, visiblement satisfet. 

Puig ha comparegut en roda de premsa per a pronunciar-se sobre l'elecció d'Almussafes, que competia amb l'alemanya de Saarlouis per a endur-se la producció de la nova generació de cotxes elèctrics. Una notícia que ha qualificat de "transcendental" per a l'economia valenciana. "Ha guanyat la Comunitat Valenciana perquè és un espai segur per a invertir, és una terra d'oportunitats", ha apuntat el cap del Consell, que ha admés que concórrer amb Alemanya "no ha sigut fàcil". A parer seu, l'element clau que explica la tria final de la planta valenciana és la credibilitat: "Des del respecte a Saarlouis, hem demostrat que som més competitius". 

La decisió de la multinacional de l'oval, "transcendental" en paraules de Puig per a l'economia valenciana, impulsa el territori cap al futur elèctric de l'automòbil. Un sector, el del motor, que aplega 120 empreses, 24.500 ocupacions directes i l'11% del PIB. És "una palanca que arriba molt més enllà", ha dit, amb un potencial que convertirà la comunitat en un punt referent de la nova indústria de l'automoció. L'aposta per Almussafes per als cotxes elèctrics, combinada amb la futura instal·lació a Sagunt de la gigafactoria de bateries de Volkswagen, llançarà la Comunitat Valenciana al futur i la consolidarà com un "pol de sostenibilitat europeu", ha assegurat el mandatari. 

Durant la intervenció el president ha donat les gràcies a la companyia nord-americana per haver triat la factoria valenciana en un procés tan difícil i que ha requerit treballar de valent durant molts anys. També ha agraït a tots els actors implicats en la decisió, entre d'altres els sindicats i la mateixa plantilla d'Almussafes. Ha traslladat a Ford la disposició de la Generalitat a continuar col·laborant durant els pròxims anys per a refermar el procés d'inversió de la multinacional automobilística a la Comunitat Valenciana. Segons ha assenyalat, encara que el camí "no serà fàcil", perquè la indústria del motor està en "un encreuament molt gran", ara per ara l'administració farà el màxim esforç per a donar-los totes les facilitats.

També et pot interessar

stats