Llum verda al pla especial de l'àrea logística de Parc Sagunt II on s'alçarà la gigafactoria de Volkswagen

La Generalitat avança en els tràmits administratius per a desenvolupar aquest espai de 5,6 milions de metres quadrats i fer-lo més accessible

Imatge aèria de Parc Sagunt
Imatge aèria de Parc Sagunt / À Punt NTC

La Generalitat ha donat llum verda al pla especial de l'àrea logística de Parc Sagunt II. La resolució suposa, tal com ha expressat la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, fer “un pas més per a la implantació de la gigafactoría de bateries a Sagunt i convertir la Comunitat Valenciana en un epicentre de la mobilitat”.

El govern autonòmic avança en els tràmits administratius per al desenvolupament estratègic d'un node clau per al territori i per a tot Espanya en la relació amb els mercats globals i el desenvolupament socioeconòmic del país i la conca mediterrània. Torró ha explicat que “la confirmació per part del Consell suposa el pas definitiu per a dotar d'accessibilitat, transport, gestió i distribució” la parcel·la de Parc Sagunt on s'alçarà la futura megaplanta de PowerCO, del Grup Volkswagen, que ocupa 5,6 milions de metres quadrats. “El Camp de Morvedre es convertirà en motor econòmic i d'ocupació i en un referent en el foment d'una activitat multimodal al servei de la cadena de subministrament”, ha explicat.

Així mateix, la consellera ha assenyalat que “l'ordenació proposada i l'organització d'usos del sòl s'implantaran amb els criteris d'integració paisatgística dels objectius de desenvolupament sostenible inclosos en l'Agenda 2030 de l'ONU”.

Evolució del procés

El juliol del 2022 la Conselleria de Política Territorial va autoritzar la societat Espais Econòmics Empresarials SL com a agent urbanitzador del pla especial de l'àrea logística de Sagunt. La finalitat era adaptar-lo al projecte que ha presentat el consorci encapçalat per Power HoldCo dins del Perte del vehicle elèctric i connectat (Perte VEC) i que preveu, com a actuació estrela, la construcció d'una gigafactoria de bateries a Sagunt. 

També et pot interessar

stats