L'IVF finançarà a interés zero empreses i autònoms afectats per la pujada de l'energia i la inflació

S'han dissenyat dues línies per un import total de 150 milions d'euros que tenen com a objecte garantir la liquiditat a les empreses més afectades

Manuel Illueca, director general de l'IVF
Manuel Illueca, director general de l'IVF / GVA

L'Institut Valencià de Finances finançarà a interés 0 els instruments financers posats a la disposició de les empreses i persones autònomes afectades per l'increment dels preus de l'energia i la inflació.

A través del Pla Reactiva, dotat amb un total de 944 milions d'euros, l'IVF ha dissenyat dues línies de finançament per un import total de 150 milions d'euros.

L'objectiu és garantir la liquiditat necessària a les empreses més afectades per la crisi energètica i lluitar contra la inflació. Volen cobrir especialment les necessitats de capital circulant, amb el qual es "dona resposta a les necessitats més apressants detectades entre les empreses valencianes afectades per l'actual conjuntura macroeconòmica", segons ha destacat el director general de l'IVF, Manuel Illueca.

D'una banda, mobilitzarà fins a 100 milions d'euros, sense interessos ni costos financers, per a sostindre el capital circulant d'empreses i sectors la xifra de negoci dels quals estiga afectada pel conflicte bèl·lic i, de manera general, per la pujada dels preus de l'energia.

A aquesta línia també podran sumar-se aquells sectors que hagen vist incrementats els seus costos de producció per l'encariment de les fonts energètiques i els que hagen patit una disminució de la demanda, bé per la pèrdua de poder adquisitiu dels clients o per l'impacte de la guerra en els seus mercats d'exportació.

A més, l'IVF destinarà 50 milions d'euros més a la posada en marxa de la línia bonificada IVF-Afí Circulant Gasolineres, dissenyada específicament per a aquest sector "que ha d'assumir per endavant la rebaixa de 20 cèntims per a compensar l'alça en els preus dels carburants".

Subvenció íntegra dels costos

A diferència d'altres línies de finançament gestionades per l'IVF, en aquest cas l'entitat pública empresarial dependent de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic subvencionarà íntegrament els costos de finançament de préstecs concedits per la banca comercial amb aval d'AFIN-SGR.

Amb aquesta finalitat, l'IVF disposarà d'una línia pressupostària de 20 milions d'euros, amb la qual augmentarà els recursos propis de la SGR de la Comunitat Valenciana i reduirà fins a un 0% el cost del finançament atorgat per la banca privada fins a un màxim de 100 milions d'euros.

També et pot interessar

stats