L'encariment dels combustibles, la llum i els aliments perjudica l'economia de les famílies

La llum és un 17% més cara que al gener, el preu de la gasolina un 17,6% i el preu d'aliments com l'oli són un 22% més elevats que fa huit mesos

Una dona a un supermercat
Una dona a un supermercat / Shutterstock
26 d'agost 2021 - 18:45

Menjar, veure la tele, posar una rentadora o viatjar en cotxe és a l'agost més car que a principi d'any. L'encariment del preu de la llum, que aquest mes d'agost ha aconseguit uns quants rècords, del gas, de la gasolina, o de la cistella de la compra està afectant l'economia de les famílies. La llum és un 17% més cara que al gener, el preu de la gasolina ha crescut un 17,6% i el preu d'aliments com l'oli són un 22% més elevats que fa huit mesos.

Els preus pugen a un ritme sostingut, però no ho fan així els salaris. Esta realitat es tradueix en una baixada del poder adquisitiu de les famílies.  

El preu de la llum és un dels temes que ha creat més polèmica aquest estiu a Espanya. El govern espanyol s'ha mostrat disposat a reformar la tarifa regulada de la llum per a baixar volatilitat.

Per la seua banda, l'índex de preus de consum (IPC) a la Comunitat Valenciana va pujar un 2,9% al juliol en comparació amb el mateix mes del 2020, en línia amb el conjunt nacional (2,9%). Els principals repunts de preus van correspondre el mes passat a l'habitatge (10,6%) i el transport (8,8%) en els últims dotze mesos (interanual), que es van disparar. També van pujar un 1,4% els preus dels aliments i begudes no alcohòliques i un 1% el vestit i el calcer.

També et pot interessar

stats